Coaching Kira
Coaching Kira

MOTIVAATIOVIIKKO – osa 1: Miten löytää kadonnut motivaatio?

Mulla on monia syitä kirjoittaa blogia. Yksi niistä liittyy siihen, että haluan auttaa ihmisiä löytämään ja ylläpitämään motivaatiota hyvinvointiin liittyen. Ideana ei ole se, että kerron miten homman pitää mennä. Miten hyvinvointia tulee toteuttaa tai annan valmiita listoja, että tee näin. Toivon, että löydät oman tapasi toteuttaa hyvinvointiasi. Tyylin, joka on sinun näköistäsi ja sopii tämän hetkisen elämäsi realiteetteihin.

Hyvinvointi tarkoittaa meille kaikille eri asiaa. Tärkeintä on, ettei hommasta tule suorittamista. Ilman suorittamista, intuitiivisesti ja itseään kuunnellen hommasta tulee sun näköistä.

Aina välistä kirjoitan niin sanottuja asiantuntijakommentteja muun muassa Yliopiston Apteekin Uniikki-lehteen ja yksi sinne kirjoittamistani lempiaiheista on motivaatio. Ajattelin, että tämän viikon omistan motivaatiolle, joka on supertärkeä aihe silloin, kun halutaan tehdä tavoitteen mukaisia valintoja.

Tällä viikolla luvassa 4-5 postausta aiheesta motivaatio. Eli tästä se lähtee, nyt on siis kirjaimellisesti #motivaatiomaanantai ja motivaatioviikko! 🙂

motivaation puute

MOTIVAATIO LÄHTEE TAVOITTEESTASI

Oletko miettinyt kuinka tarkkaan tavoitteesi? Hyvin usein törmään valmennuksissa siihen, että tavoitetta ei ole jäsennelty eikä konkretisoitu. Esimerkiksi mitä tarkoittaa voida paremmin/hyvin tai olla terve?

Jotta voit kulkea tavoitetta kohti se tulee konkretisoida tarkemmin: mitä kaikkea saat, olet tai tunnet, kun voit hyvin tai olet terve.

Olet energisempi, jaksat paremmin arjessa? Parempi kunto, et puuskuta enää portaissa? Paino laskee? Erotat käsilihaksesi? Nukut paremmin?

Ilman tavoitteen konkretisointia ei ole pitkäjänteistä toimintaa.

Me kaikki joudumme välillä taistelemaan väsymystä, ketutusta tai ei vaan huvita -fiilistä vastaan. Täysin inhimillistä. Ei motivaatio aina ole 100-prosenttinen. #inhimillinenote

Motivaatio saa sinut kuitenkin sitoutumaan tavoitteeseesi pidemmäksi aikaa, ei vain lyhytjänteiselle dieetille tai kuurille.

Motivaatio tuottaa toimintaa.

motivaation puute

Koska on motivaatioviikko ja blogissa viikon teemana nostan esiin erilaisia aiheita motivaatioon liittyen, niin käyn myögemmin viikolla läpi omaa motivaatiotani: mikä pitää minut liikkeessä ja motivoituneena.

Joten stay tuned! ❤👊

MENETKÖ TAVOITETTASI KOHTI VAI SIITÄ POIS PÄIN?

Tää on hyvä kysymys kysyä itseltäsi erityisesti silloin, kun motivaatio on hukassa:

Valinnat, joita teet nyt vievät sinua joko tavoitettasi kohti tai siitä kauemmas.

Kun motivaatiosi on kohdillaan teet valintoja sen sijaan, että rajoittaisit, luopuisit tai kieltäisit itseltäsi mitään. Käännä siis mindesttisi pois kielloists ja rajoitteista – mieti tekojasi valintoina kohti tavoitettasi.

Tämän hetken valintasi luovat tulevaa.

Alla on eräs motivaatioharjoitus, jonka haluan jakaa sinulle. Seuraavaksi blogautan osan 2, jossa pureudutaan lisää motivaation löytymiseen mm. ajatuksia ja toimintataooja tarkastelemalla ja muuttamalla.

Sitä ennen kuitenkin pohja kuntoon. 😉

Testaa ja kerro kommenteissa miltä tuntui tai jaa omat motivaatiokikkasi!

motivaation puute

MOTIVAATIOHARJOITUS 

Seuraava harjoitus kannattaa kirjoittaa paperille.

Motivaatio – kirjoitusharjoitus
– Mitä motivaatio sinulle merkitsee?
– Milloin olet ollut motivoitunut ja miksi?
– Mikä sinua motivoi nyt?

Peilaa juuri kirjoittamaasi ja pohdi:
– Mikä on tavoitteesi?
– Mikä sinulle on tärkeää?

Mieti seuraavaksi kahta tilannetta:

Tilanne 1, jossa et ole lainkaan motivoitunut saavuttamaan tavoitettasi ja itsellesi tärkeitä asioita elämässä.

– Miten käyttäydyt?
– Miten ajattelet?
– Miten suhtaudut muihin ihmisiin ja maailmaan?
– Miten suhtaudut itseesi?

Tilanne 2, jossa olet erittäin motivoitunut saavuttamaan tavoitteesi ja itsellesi tärkeitä asioita elämässä.

– Miten käyttäydyt?
– Miten ajattelet?
– Miten suhtaudut muihin ihmisiin ja maailmaan?
– Miten suhtaudut itseesi?

motivaation puute

Miltä harjoitus tuntui? Mitä ajatuksia tai kysymyksiä sinulle heräsi? Muista, että voit aina kysäistä (vaikka asian vierestä) kommenteissa! <3

Mikä teitä motivoi tällä hetkellä? ☺

Motivaatiota viikkoonne,
x Kipa

LUE MYÖS:

Mun 5 ohjetta, joilla saavuttaa hyvä fiilis päivittäin

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTube – Bloglovin

*** Instagram: coachingkira***

instagram

<3 Moikku! <3

Kommentit (9)

 1. Jaana

  Itselläni on nyt hetken aikaa ollut ilmassa pientä motivaation puutetta ja ehkä myös jonkinlaista väsymystä.
  Harrastan crossfitiä ja liityin (salilla, jossa käyn) ryhmään, johon kuuluu ohjelmointi tavoitteena kisailla ko. lajissa.
  Asun 65km päästä salilta enkä siis pääse joka kerta harjoituksiin vaan pyrin tekemään itsenäisesti omalla paikkakunnalla, mutta täällä ei ole sellaista salia saatika kaikkia välineistöä, jotta pystyisin ohjelmoinnin harjoituksia tekemään. Tämän olen huomannut syövän motivaatiota kun mietin, etten voi tehdä tuota tai tuota harjoitusta kun ei ole sitä ja sitä.
  Olen miettinyt oman pienen tilan vuokraamista, johon voisin ostaa välineistöä ja samalla pitää myös ohjattuja tunteja siellä (olen personal trainer) mutta se taas vaatii jonkun verran rahaa.
  Olen jotenkin turhautunut tilanteeseen etten pysty treenaamaan siten miten ”pitäisi” ja kieltämättä välillä ärsyttää tehdä jotain muuta kuin mitä ohjelmassa sanotaan.

  1. Jaana

   Viimeiseen lauseeseen oli tullut pieni ajatusvirhe! 😀
   Eli välillä ärsyttää kun haluais joskus tehdä jotain muuta kuin mitä ohjelmoinnissa sanotaan.

   1. kira

    Haha, ei haittaa – perus! 😀 Itselläni tulee aina kans.

   2. kira

    Moikka Jaana! Oiskohan se sitten tuo väsymys, joka aiheuttaa motivaation puutetta?! Oletko miten saanut nyt levättyä tai ylipäätään onko sulla ollut ihan puhdasta luppoaikaa? Itse huomaan, että pipåa kiristää julmetusti, jos ei pitkään aikaan ole saanut vaan olla. Silleen, että ei ole mitään mitä tekisi. 🙂

    Vau, toihan ois kyllä aika magee, jos vuokraisit omaa tilaa. Ja toihan voi olla vaikka jossain vaiheessa myöhemmin. Kun saat pläänättyä vähän, että minkälaisia esimerkiksi ohjatut olisi. Tietää sitten saako kulut katettua. Tai oisko paikkakunnalla joku, jonka kanssa voisi yhdessä vuokrata?

    Ymmärrän täysin, kyllähän se turhauttaa. 🙁

    1. Jaana

     Kieltämättä sellaista luppoaikaa ei ole ollut ties koska! 😮
     Omaan hyvät unenlahjat, mutta nyt on monena yönä monen kuukauden ajan päässä vain vilissyt, kun on mennyt sänkyyn pötköttämään ja odottamaan, että uni tulee. Käyn siis aivan ylikierroksilla.
     Huomaan sanoavani ”joo” kaikille yhteistyö – ja muillekin työjutuille ja tässä sitä sitten ollaan 😀 Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis 😀
     Olen ehkä myös jollakin tavalla työnarkomaani tai sellainen ajattelutapa on perua varmaankin kotoa, että yrittäjällä ei ole lomaa ja silloin taotaan kun rauta on kuumaa. (Isäni on yrittäjä).

     1. kira

      On niin vaikeaa kitkeä itsestään tekevää luonnetta, jos ja kun se tulee verissä. Teillä on varmaan nostettu aika pienestä pitäen sullekin työn arvo korkeaksi? Vähän sama, kuin meillä. Työ on aina nro 1. 😉 Ei siinä muuten mitään, mutta ei on tosissaan vaikea sana. Kirjoitin muuten tostakin aiheesta. 😀 Ei pakko lukea, mutta jos auttaisi sanomaan enemmän ei:

      http://coachingkira.fitfashion.fi/enemman-omaa-aikaa-kuinka-sanoa-ei/

      🙂

      Itseoppineena valelääkärinä sanoisin, että sua vaivaa oman ajan puute ja siten alipalautuminen. Jos luppoaikaa ei ole ollut mies muistiin, niin keho alkaa ottamaan sitä. Yleensä oireena on väsymys, joka jossain vaiheessa ”pakottaa” hiljentämään. <3

   3. Sponsor

    Kiitos paljon tästä! 😊

    1. kira

     😍😍 Ole hyvä! 🌸☀️

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *