Coaching Kira
Coaching Kira

Ryhmäliikuntaohjaaja: mistä ammennan inspiraationi & arvonta!

Multa kysytään paljon, mikä mua inspiroi ryhmäliikuntaohjaajan työssäni ja miten tälle alalle päädyin. Hyvä kysymys, sillä fudisaikoina pidin ryhmäliikuntaa ja aerobicia ”akkojen jumppana” enkä kuuna päivänä olisi voinut kuvitella, että joku päivä ohjaan V-askelta tai grapevinea. Mitä siis tapahtui?

Ennen kuin jatkan, niin pakko mainita. Blogin lopussa voit osallistua arvontaan Instagram-tililläni ja voit voittaa lipun elokuussa 25.8.2018 järjestettävänään Fitness Fest -ryhmäliikuntatapahtumaan Telia 5G Areenalla. Jaossa on yhteensä 6 lippua kyseiseen tapahtumaan – toivottavasti nähdään siellä! <3

Tapahtuman Facebook-sivustolle alkaa pikkuhiljaa tippuilemaan ohjaajaesittelyitä, joten laita sivusto seurantaan.

Tapahtuma ei taatusti jätä kylmäksi!

minua inspiroi
Suosittu Les Mills -ryhmäliikuntamaraton järjestetään kolmatta kertaanTelia 5G Areenalla lauantaina 25.8.2018. Treenit tapahtuvat fudiskentän nurmella klo 10-17, jonka jälkeen tapahtuman virallisena jatkopaikkana toimii Apollo Live Club.

MITEN LÖYSIN RYHMÄLIIKUNNAN?

I’m not kidding. Fudisaikoina tuhahdin kaikenlaiselle jumpalle. Se oli mun mielestä akkojen jumppaa. Muutaman kerran fudisharjoituksissa meillä oli aerobicia, jotta koordinaatio ja kehonhallinta paranee ja saamme monipuolisuutta treeniin. Ei se oikein tuntunut omalta jutultani, sillä mielestäni mulla oli kaksi vasenta jalkaa enkä koskaan muistanut koreografioita.

Itseasiassa olen aina ollut huono muistamaan koreografioita, kunnes rupesin ohjaamaan. Ja senkin taidon oppinut vasta tyyliin viidennen ohjausvuoden kohdalla. 😀

Ryhmäliikuntaan ajauduin vähä bpakosta, kun fudis loppui lukion ekalla ja jotain liikuntaa piti kekkasta. Piipahdin Esport Centerissä, joka oli minulle entuudestaan tuttu äitini ja mummuni kautta. Molemmat ovat treenanneet siellä. Löysin Trimmin (joissain paikoissa nimeltään Pace). Ja sitä tahkosin hullun lailla sivuuttaen vieläkin jumpat.

Pari kertaa jumpissa käyneenä totesin, että koreografia ei vieläkään ole vahvuuteni. Olin aina ihan ulapalla.

Vuonna 2000 Hesaan muuton myötä löysin Ruoholahdesta silloisen Wellness -kuntokeskuksen. Siellä tutustuin ensimmäistä kertaa Les Mills – tunteihin: BodyStepiin, BodyPumpiin ja BodyCombatiin. Rakastuin täysin. Simppeliä ja tehokasta! Sarja oli aina pitkään sama, joten mäkin opin touhun. Koin onnistumisen kokemuksia, kun opin jotain uutta ja sain tehoja irti.

Löysin myös spinningin. Ai että, mikä laji!

Sen lisäksi, että viehätyin itse fyysisestä tekemisestä, niin viehätyin myös siitä, kuinka ihmiset tulivat kerta toisensa jälkeen samoille tunneille. Viehätyin siitä, kuinka ihmiset oppivat tuntemaan toisiaan ja ryhmään tuli kiva fiilis. Viehätyin myös siitä, kuinka ohjaaja pysyi samana ja koko fiilis tunnilla oli mukavan kutsuva ja hyväksyvä.

Minua motivoi väsyneinäkin päivinäni lähtemään tunnille kyseisen tunnin vetäjä ja tunnilla käyvät ihmiset: en halunnut missata tilaisuutta enkä kokemusta, sillä kyseinen tunti olisi aina ainutkertainen.

minua inspiroi

MIKÄ MINUA INSPIROI TYÖSSÄNI?

Olen ollut yhteensä kolmen kuntokeskuksen jäsen. Sen lisäksi minulla on toki ollut salikortteja eri paikkoihin. Mutta jäsenyyksiä kolme. Esport Center, Wellness ja GoGo.

Yksi asia, mikä itseäni asiakkaana inspiroi oli ohjaaja ja fiilis. Olen aina ihaillut sitä, kuinka tietyt ohjaajat saivat luotua superupean fiilisen tunnille omalla läsnäolollaan, taitavalla ja ammattitaitoisella otteellaan sekä ihmisläheisellä olemuksellaan. Samalla he onnistuvat minua saamaan aikaan tehokkaan liikuntakokemuksen.

Toki oma fiilikseni ja jaksamiseni määrittää paljon – kaikki ei ole vain ohjaajan kontolla. Mutta kyllä se näin on, että ohjaajan tyylillä ohjata tuntia vaan on väliä.

Minua inspiroi ohjaaja, joka arvostaa ja rakastaa työtään. Ohjaaja, joka ohjaa intohimosta – ei rahasta käsin. Ohjaaja, joka ohjaa asiaakkalleen – ei itselleen.

Saan vähän näppyjä siitä, jos ohjaaja hehkuttaa, että ”jee, kun tulee itse tehtyä oma treeni tässä samalla”. Mielestäni se edellä ei voi mennä: ohjaaja on ohjaamassa ja coachaamassa ensisijaisesti asiakkaitaan. Oma treeni tehdään työajan ulkopuolella.

(Tämä ei tarkoita, etteikö työ silti olisi fyysistä, mutta ymmärrätte varmaan mitä ajan takaa.)

minua inspiroi
Tunnelmia viime vuoden tapahtumasta. <3 Liput ennakkoon 22€ ja ovelta 26€ sisältäen VIP-sisäänpääsyn Apolloon tapahtuman jälkeen.

Lisäksi mielestäni me ohjaajat teemme tärkeää työtä: olemme osa ihmisten henkistä ja fyysistä terveyttä.

Mun mielestä se on vaikuttavaa ja pistää todella miettimään omaa ohjaustani. Ajatella, että joku tulee rajallisesta vapaa-ajastaan juuri mun tunnille? Vau. Se on iso vastuu ja kunnia se!

Minua inspiroi huimasti myös se, että ohjaaja haluaa kehittyä työssään. Se, että hän on uudistautumiskykyinen eikä ajattele jo osaavansa työtään niin hyvin, ettei tarvitse kyseenalaistaa osaamistaan. Nöyryys on mielestäni todella hottista. Oman ammattitaidon saa ja se pitääkin tunnistaa, mutta ylpistyä ei saa. Ylpistymiseen loppuu kehitys. Ha kun kehitys loppuu, niin…noh, miksi sitä enää edes tekisi. Rahasta? 😛

Ei tällä alalla rikastu, rahallisesti. Sen sijaan tästä duunista saa ihan huiman määrän sellaista, mikä rahassa ei vaan ole mitattavissa. Rehellisesti itselleni tämä on ollut parasta työtä ikinä.

minua inspiroi
Nähdään elokuussa!

Mistä minä siis ammennan inspiraationi?

  • Ajatuksesta, että aina voin kehittyä enkä koskaan ole valmis.
  • Tiedosta, että voin vaikuttaa jonkun ihmisen mieleen tai terveyteen positiivisesti.
  • Siitä, että joku oikeasti valitsee viettää vapaa-aikaansa juuri mun tunnilla.
  • Siitä, että itse saan tästä henkisesti niin paljon. Toki fyysisenkin paremman kunnon, mutta henkinen puoli ja ne kuuluisat kicksit merkitsevät enemmän.
  • Verkostoja. Olen tavannut ihan huikeita tyyppejä ja parhaimmat ystäväni ovat itseasiassa asiakkaitani. 😀
  • Työ pitää nöyränä: aina on joku, joka on parempi minua ja aina on jotain, jossa voisin tehdä paremmin.
  • Hyvästä palautteesta: mikään ei lämmitä sydäntä enempää, kuin positiivinen palaute. Se pitää minut janoisena ylläpitämään ammattitaitoani, sillä työlläni on merkitystä.
  • Koen tekeväni jotain suurta, olen osa hyvinvointi- ja terveysalaa.
  • Inspiroidun kollegoistani ja muista ohjaajista. Vau, miten loistavia ohjaajia onkin niin paljon!
  • Voimaantuminen omassa työssäni: rakastan työtäni ja suhtaudun siihen intohimolla. Olen tehnyt paljon töitä päästäkseni tähän pisteeseen ja koen olevani oikeassa työssä. Tähän mulla on annettavaa – ja se inspiroi!

OSALLISTU ARVONTAAN INSTAGRAMISSA!

Suuntaa Instaani ja laita tilini seurantaan. Tägää treenikaverisi, jonka kanssa lähtisit jumpalle tapahtumaan. Voi olla, että onnetar suosii juuri teitä ja elokuussa nähdään! Jee! <3

Käy vilkaisemassa myös HJK Hyvinvointi -sivusto Facebookissa. Facebook ei ole osallisena arvontaan. Lipun arvo 22€. Arvonta suoritetaan keskiviikkona 4.7. klo 21.

Hei energistä viikkoa kaikille!
x Kipa

Edellinen kirjoitukseni:

Miten liikunta auttaa pysymään onnellisena

*** Seuraa minua ***

FacebookYouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointi
~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.