Coaching Kira
Coaching Kira

Miksi arvot eivät kerää klikkejä?

ARVOT EIVÄT KERÄÄ KLIKKEJÄ?

Mä juttelin tässä taannoin bloggaajaystäväni kanssa, joka totesi, että arvoista kirjoittaminen on ihmisten mielestä tylsää. Se ei ole kiinnostavaa eikä se ns. kerää klikkejä. Siihen hetkeen ostin ajatuksen, että niin, näin varmasti on. Kunnes aloin pohtimaan asiaa tarkemmin.

Miksi arvoista kirjoittaminen on tylsää? Miksi se ei keräisi klikkejä? Arvothan ovat meidän ihmisten, sinun ja minun, toiminnan perusta. Eikö?

Loppupeleissä kaikki pohjautuu arvoihin ja sille, että arvoilleen on uskollinen.
Jos jatkuvasti taistelet ydintäsi vastaan koet tyytymättömyyttä elämääsi ja hiljalleen uuvut.
Ja kun uuvut et hallitse enää elämääsi. Menetät toivon tulevaan.

Et usko tulevaisuuteen, et usko parempaan huomiseen. Et usko kykyihisi, et luota hyvään maailmassa. Et usko, että sinä voisit valloittaa maailman. Et ehkä voi valloittaa koko maailmaa, mutta voit valloittaa oman maailmasi. Voit tehdä omassa elämässäsi merkityksellisiä asioita. Sellaisia, joista koet saavasi jotain.

Onko se rahaa, mainetta, rauhaa vai rakkautta – who knows,
mutta meillä kaikilla on mahdollisuus valloittaa maailma.

arvot
Elämän merkityksellisyys koostuu meille ihmisille eri asioista. Oma merkitykseni löytyy liikunnan ja hyvinvoinnin puolelta, jotka ovat vahvasti myös omia arvojani: kun jaan energiaa, hyvää oloa ja motivoin ihmisiä koen tekeväni omassa maailmassani merkityksellisiä asioita. (Lehti on muuten uusin Kauneus&Terveys -lehti. Käy kurkkaamassa sieltä laatimani lantionseutua vetreyttävä ja avaava treeni.)

Se, että olet voimaantunut omassa elämässäsi on mielestäni yksi tärkeimpiä asioita. Se, että koet itselläsi ja elämälläsi olevan merkitystä.

MAANANTAI ON MAAILMANVALLOITUSPÄIVÄ!

Miksi niin monelle maanantai on raskas? Te, jotka koette maanantain raskaaksi, niin miksi se on teille raskas? Mitä elementtejä ja fiiliksiä se sisältää? Miksi?

Mä nimittäin rakastan maanantaita, vaikka niin monelle maanantai on viikon pyllypäivä. Maanantai on uuden alku. Koko viikko alussa ja saat ikään kuin aloittaa puhtaalta pöydältä.

Maanantaina on uusi mahdollisuus valloittaa viikon aikana maailma.

arvot
Mikä maanantaissa erityisesti mättää? Kerro ja kommentoi! (BTW. Bossen insta: @bosse_the_frenchbulldog)

Jos olen jotain matkani varrelta oppinut tässä elämässä, niin se on tietynlainen kärsivällisyys: kaikki aikanaan ja aikansa kaikella. Olin nuorempana hyvin kärsimätön kaikkitässänytjaheti-tyyppi. Koulutus olisi pitänyt saada heti plakkariin, duunit ja duunimenestys olisi pitänyt alkaa heti, kaikki olisi pitänyt saada niin nopsaan.

Kunnes tajusin, että jos kaikki tulisi niin nopsaan multa loppuisi tekeminen ja itseni haastaminen. Itsensä kehittämisestä tulikin yksi arvoni: kaikelle on aikansa, mutta palkitsevammat asiat vaativat usein eniten aikaa ja työtä.

Ja kaikessa mitä tekee olisi pitänyt olla paras. Jos mä olisin saanut kaikki helposti ja heti olisi elämäni ollut tyhjempää. Jos olisin jo paras kaikessa olisi jäänyt oppimatta ja oivaltamatta niin paljon. On rikkaus saada mahdollisuus kompastua ja koittaa nousta ylös.

Usein tämänkin oivaltaa vasta jälkikäteen, sillä itse hetkessä pettymykset sattuvat ja lamaannuttavat. Tuntuu, ettei tekemisissään ole järkeä, koska epäonnistui.

Tästä päästäänkin seuraavaan ajatelmaan: ei ole epäonnistumisia, on vain oppimista. Mä en usko epäonnistumiseen. Sen sijaan uskon, että tapahtuneesta voi ottaa oppia ja ensi kerralla homman osaa luovia paremmin. Aina on mahdollisuus nousta. Aina tulee uusi päivä.

Eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa jotain sellaista, jota olet halunnut aloittaa jo pitkään. Uskalla ja usko.

Uskallus ja usko itseesi ovat arvoja, joista mielestäni kannattaa pitää kiinni.
Äläkä epäröi luottaa itseesi tälläkään viikolla tai tänään: sinulla on päivässä 86 400 sekuntia.
Millä mindsetillä aiot sekuntisi täyttää?

Vaikka arvot eivät keräisikään klikkauksia ovat ne silti tärkeitä. Ne ohjaavat meitä eteenpäin elämässä, antavat suuntaa.

Mikä sinua ohjaa tähän viikkoon?

Hyvää maailmanvalloitusmaanantaita, ystävät!
x Kipa

Äänestä blogiani Inspiration Blog Awardseissa

Äänestä blogiani Vuoden Energisin -kategoriassa. Tässä sarjassa ehdolla olevat vaikuttajat ovat motivoineet muita tekemään parempia ratkaisuja arjessa sekä luoneet ympärilleen tsemppihenkeä ja hyvää fiilistä!

Klikkaa kuvaa & vaikuta! Äänestysaikaa on 5.4. asti.

äänestä

♡♡♡ Kiitos! ♡♡♡

Kommentit (1)

 1. Maare

  Siis tärkeä aihe, vaikka ei monesti niin huomiota kerääkään. Aloitin syksyllä opiskelut ja kuten jokaisessa tähän asti käymässäni koulussa, meidän piti miettiä arvoja ja kirjoittaa niitä ylös. Useimmat osasivat laittaa sinne sen ”perhe” tai ”vapaus”, mutta niitä sen kummemmin perustelematta. Joillekin se myös oli ihan tosi vaikeaa vaikka kaikki ollaankin +20 vuotiaita, mutta jotenkin ite näitä asioita paljon pohtineena osasin listata sinne esimerkiksi juuri terveyden ja hyvinvoinnin, vapauden tehdä asioita mistä tykkää, jne.
  Aiemmin kun elin jotenkin elämääni ”muita varten”, niin vihasin ihan oikeasti sunnuntaita ja maanantaita. Sunnuntaina oli olo, että ei ole tehnyt yhtään mitään koko viikolla ja maanantaina oli olo, että nyt on taas samanlainen viikko tulossa, enkä osaa tehdä mitään joka veisi elämääni eteenpäin. 😀 Nyt kun taas olen tehnyt suuria elämänmuutoksia ja alkanut tekemään duunia ihan oman hyvinvointini ja elämäni eteen, niin yhtäkkiä sunnuntai on ihan mun suosikkipäivä ja maanantai, sekä muut viisi päivää tulevat hyvin siinä perässä!

  Tosi kiva ja ajatuksia herättävä postaus. 🙂

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *