Coaching Kira
Coaching Kira

Kun aika on kortilla: pikaisa salitreeni yläkropalle

SALITREENI | IG-STORIES

Vaikka ei tullut otettua kuvia salilta, niin laitan tänne tämän aamuisen pikatreenini yläkropalle. Treenijuttuja päivittelen aina jatkossa myös IG Storiesissa, eli käy tsekkaamassa mun IG-tili: coachingkira. In case ei olla vielä törmätty siellä. 🙂

Otan kuvia sitten ajan kanssa seuraaviin treenivinkkeihin. Tänään oli tietty taas kiire koirapikkasen luokse, joten oli tehtävä pikaisa salitreeni. On se vaan niin megamakee pikkusintti, että välillä ihan sattuu! 🙂

salitreeni

TREENIMUURI => EI TREENIÄ

Joskus erinäisistä syistä aika voi olla hieman kortilla, jolloin on hyvä ”tehdä edes jotain”. Minulla kerran oli valmennettavana henkilö, jolle oli muodostunut muuriksi lähteä kävelylle.

Miksi muuri oli syntynyt oli ajatus siitä, että jos kävelemään lähtee sen tulisi olla riittävän pitkä ja riittävän tehokas. Siis vähintään 45-90 minuuttia. Ja hien tulisi lentää.

Aina se ei kuitenkaan ole ollut mahdollista, koska pitkän työpäivän jälkeen ei ensinnäkään ole energiaa mennä rykimään. Toisaalta mieli ei haluaisi mennä niin pitkää settiä.

Tästä muodostui lopulta iso kynnys, joka aiheutti sen, ettei ulkoilemaan tullut lähdettyä ollenkaan.

Mikä siis avuksi?

Ymmärrys siitä, että vähempikin treeniaika riittää.

TREENIMUURI | VÄHEMPIKIN AIKA TREENIÄ RIITTÄÄ

On hyvä huomata, että jos lähtökohtaisesti lähdet puskemaan suoritus edellä tulee hyvin usein jossain vaiheessa paine siitä, että homman ”pitäisi onnistua tietyin odotuksin”.

Ja sitten alat miettimään mielessäsi kaikkia syitä, miksi et lähtisikään reenaamaan: väsyttää, tulee hyvä ohjelma telkkarista, voisi siivota, pitkä duunipäivä, koulujuttuja, ei motivaatiota jne…

On hyvä huomata, että vähempi usein riittää. Ja erityisesti silloin, kun treeni tulee edes tehtyä vs. ei tule tehtyä koska muuri.

Itselläni on ihan sama. Kyllä, minullakin on! 😀

salitreeni

Kerkiän parhaimmillaan keksiä vaikka mitä syitä, jos niinkseen tulee. Ja juuri silloin, kun olisi pitkän (puolitoista tuntia) juoksulenkin aika ja mahdollisuus.

Olen hyvä asettamaan itse itelleni riman liian ylös: lenkin tulisi olla sitä ja tätä vauhtia. Nyt juuri sen pitäisi tuntua hyvältä alusta loppuun, olla lentoisaa ja sujua kuin rasvattu. Onhan se nimittäin pitkä lenkki ja näitä ei tule juostua liian usein. Nyt kun olisi mahdollisuus.

Toivottavasti ei tule matkalla vessahätä. Tai ala pistämään. Tai väsyttämään. Tai jotain. Ääääh, ei jaksais mennä.

😀 😀

Ja näitä juttuja, kun pyörittelee päässään, niin syntyy muuri: sellainen peikko päässä, joka estää parhaimmillaan sinua menemästä ollenkaan treenaamaan.

Eli ei esim. siellä salilla tarvitse asua ja tehdä superpitkää settiä. Tai kuolemantehokasta HIITiä. Siellä voi olla ihan kivaakin ja treeni saa olla nautinnollista. Sama homma kävelyllä tai juoksulenkillä. Tai uinnissa, jumpalla, pyöräillessä tai missä vaan.

Tälle valmennettavalle, kenellä oli muuri kävelylle menosta ratkaisu oli yksinkertainen: anna itsellesi lupa tehdä lyhyempi kävelylenkki. <3 …15 minuuttia on parempi, kuin ei mitään!

Ja arvatakaa, mitä tapahtui, kun hän sai tällaisen ”vapautuksen”? Lenkit pitenivät itsekseen 45-60-minuuttisiksi.

Eli ei – suorittaminen se ei vaan toimi. Homman tulee olla kivaa ja lähteä sisältä käsin: siitä hyvästä tunteesta jota liikkumisesta saat.

salitreeni

PIKAISA SALITREENI YLÄKROPALLE

Mitä tänään tein yläkropalle ja pikaisesti keskivartalolle olivat seuraavat liikkeet ja toistomäärät:

Ristitalja rinnalle  3 x 10-15
Ylätalja eteen kapealla otteella  3 x 10-15
Ojentajat taljassa köydellä  3 x 10-15
Käänteinen soutu renkaissa 3 x 15

Linkkuveitsi vatsalle (käytin levypainoa lisäkuormana) 3 x 20
Vatsat, jalan nostot (suorilta käsiltä)  3 x 20

Saa nopsakkaan kivan tuntuman – ja vähempikin aika riittää! 🙂

Treeni-iloa viikkoonne,
x Kipa

Artikkelikuvat: Veera Kurittu

Tsekkaa arvonta:

Voita Tassu-korvakorut!

*** Seuraa minua ***

Facebook – YouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

coachingkira

<3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.