Coaching Kira
Coaching Kira

Kuinka paljon olet valmis maksamaan päästäksesi eroon selluliitista? Lue 3 halpaa vinkkiä!

EROON SELLULIITISTA | YHÄ SE VAAN KIINNOSTAA

Ah, sellarilätinää! Tää on sellainen aihe, josta on pakko kirjoittaa jossain vaiheessa ihan jo sen takia, että aihe koskettaa mua jollain tasolla: olen tehnyt ns. esteettisiä LPG-hoitoja eli keskittynyt nimenomaan selluliitin hoitamiseen ja nestekierron parantamiseen LPG Lipomassage -laitteella.

Mulla oli aikoinaan kaksikin toimipistettä. Yksi Lauttasaaressa ja toinen Helsingin keskustassa. Sittemmin jatkoin vain yhdellä toimipisteellä, kunnes jätin ne hommat muistaakseni noin kolmisen vuotta sitten. Yksinkertaisesti kaipasin jotain muuta ja toisaalta voimavarat alkoivat huveta. Puuhastelija kun olen. 🙂 Alkoi olla jos minkä oloista projektia meneillään ja kaikkeen ei kerkiä. 😀

Olen kuitenkin yhä alasta kiinnostunut ja siksi käyn aika ajoin itsekin kokeilemassa erilaisia hoitoja. Nykyään käyn todella harvoin, koska aika. Nyt viimekertaisen keikan jälkeen on kuitenkin otettava oikein näppis kauniiseen käteen ja skrivattava vähän kisatunnelmia.

Jäin nimittäin pohtimaan, että kuinka paljon olisin valmis maksamaan päästäkseni eroon selluliitista?

Kuinka paljon sinä olisit valmis maksamaan päästäksesi eroon selluliitista?

eroon selluliitista
Entisen firmani logo. Ooo, those were the days, my friend. Kyllä niitä omalla tavallaan aina jää kaipaamaan.

EROON SELLULIITISTA | VIIMEISIN KOKEILUKERTANI – JA VIIMEINEN KYSEISESSÄ PAIKASSA

Mulla lähtökohtaisesti menee hermot siihen, kuinka hommasta on tehty häveliästä rahat pois -meisinkiä. Joku oikeasti voi kokea alhaista itsetuntoa kehokuvansa takia ja tällä ratsastetaan virne huulilla. Muistan aina, kun kävin tässä viimeisessä hoidossa ja hoitaja sanoi mulle (kysyin, onko hänen mielestään mahdollista päästä eroon selluliitista kokonaan): on, mutta se maksaa.

Kävin siis syyskuun lopulla sellaisessa mestassa, kuin Hoitola Pisara. Käynti maksoi reilu 130 euroa.

Ajattelin mennä testaamaan, että mikä meisinki paikassa on ja millaiset hoidot ovat. Mä luulen, että tää on tosi henkilökohtaista miten minkäkin asian ottaa. Tai tietenkin on. Ja nyt ei ole kyse siitä, etteikö omiin palveluihinsa pidä uskoa.

eroon selluliitista
Selluliittia esiintyy enimmäkseen naisilla, koska meidän ihomme on miesten ihoa ohuempi. Miesten sidekudos on myös erilaista. Lisäksi naisten ylin rasvasolukerros muodostuu syvemmistä rasvasolu kammioista, kuin miehillä.

Mä en vain jokseenkin tykännyt siitä tunnelmasta hoidon yhteydessä. Tiedättekö. Jotenkin jäi sellainen fiilis, että empatia puuttui. Mun mielestä empatia asiakasta kohtaan on kaiken a ja o, etenkin kun puhutaan tämän tyyppisistä hoidoista. Hoidoista, jotka ovat tosi henkilökohtaisia asiakkaalle.

Saatan saada ihan omat vibat, mutta jollain viisiin mulle jäi sellainen semi koppava fiilis kyseisestä paikasta.

Itse hoidossa avattiin ekana vähän lymfakanavia alipaineen avulla, sitten laitettiin joku lihasten supistumista aktivoiva laite tarralappusilla huruttamaan ja tän jälkeen hoidettiin aluetta ultraäänellä. Ympäri tyynyä tipoteltiin eteerisiä öljyjä, koska kokonaisvaltaisuus.

Hommahan tietenkin vaatii sarjahoidon. Ja ei siinä mitään, niin ne yleensä vaativat nää sellarihoidot. Samalla toki muistutetaan elintapojen merkityksestä. 😉

Mielenkiintoisinta oli jo itsessään alkukartoituskeskustelu. En itse asiakkaana tykkää, että kanssani väitellään tai tekemisiä arvostellaan. Ohjailla toki voi hyväntahtoisesti. Asiakkaan kuunteleminen on erittäin tärkeä asiakaspalvelutaito ja pahimmillaan hyvinkin jutun voi tyriä palvelulla.

Hoitaja katsoi paheksuvasti mua siitä, kun kerroin alkukartoituskyselyssä syöväni maitotuotteita.

Hän sanoi kulmiensa alta kurkistellen ”miks sä syöt maitotuotteita?”

eroon selluliitista

Huomasin jo äänensävystä hänen arvotetun näkemyksensä maitotuotteista. Ihmisen eleistä ja olemuksesta huomaa paljon. Ilmoitin reippaasti, että kyllä. Digaan maitotuotteita ja niitä menee silloin tällöin. Enkä halua niistä luopua, just koska tykkään niistä.

”Ai et siltikään haluais luopua niistä, jos tietäisit mitä ne tekee sun keholle?”

Tässä vaiheessa alko jo vähän ketuttaa. Tiedän kyllä, mitä antimaitoparrat sanoo maitotuotteista. Päätin kuitenkin pikkuvirne kasvoilla kysyä, että ”nooh, mitä ne tekee?”

”No siis happamoittaa sun elimistöä”.

Jep. Mä olen varmaan tosi kettumainen, mutta mä luotan kehoon: sillä on luontainen pH:nsa ja sitä se pyrkii ylläpitämään. Ei maitotuotteet yksinään kehoa keikauta.

eroon selluliitista
Kyllä, mun ruokavalioon kuuluu myös maitotuotteita. 🙂

Kehon terveellinen pH on 7.3 – 7.45. Kyllä mä tiedän, että ruokavaliolla voi vaikuttaa terveyteen. Mutta ihmeellisintä tässä koko keskustelussa oli se, että hän lähtökohtaisesti tuomitsi tekemisiäni kysymättä paljonko maitotuotteita menee tai kuinka usein. Kasviksia hän tietää minun syövän, niistä ei tullut positiivista kommenttia: se lukee siinä samassa kyselyssä.

Itseasiassa mistään ei tullut positiivista kommenttia. Vettäkin mulla kuullemma vois mennä enemmän (juon 2 – 2,5 l nestettä).

Siis koko touhu keskittyi kokoajan siihen, oliko mun toiminta riittävää. Ja mikä vaatii korjaamista. Yhtään hyviä juttuja ei nostettu esiin saatika ilon aihetta. Tää mua ehkä rapsii eniten. Mus häikkää itseäni tosi paljon, kun hommasta puuttuu ilo ja kannustaminen.

Miksi aina pitää etsiä joku pääpiru omien fiksaatioidensa pohjalta ja noukkia se sieltä kokonaisvaltaisuuden korista? Kato ne maitotuotteet. Mä tässä mietin, että millaista katsetta sellainen ihminen tuolla saa, joka syö leipää, maitotuotteita ja nukkuu vaan 6 tuntia yössä. Voi sua. 😀

Mä olen oikeasti tosi sopeutuvainen. Mua ei ees haittaa se, että se kylpytakki oli superpieni ja siellä käytävillä piti vedellä puoli alasti hoitohuoneeseen. Mua häiritsee se, miten toinen ihminen ottaa vastaan toisen ihmisen.

Kyl mä olen asiakaspalvelun suhteen tosi tarkka. Olen tarkka myös kaikenlaisen arvottamisen suhteen – koska #inhimillinenote. Muutoinkin koko tapaaminen oli musta tosi ahdistava, koska koko ajan tuli sellainen fiilis, että joka asiaa negisteltiin ja mitään mun ei tule tehtyä oikein.

Hänen olemuksensa huokui sitä ja musta se ei ole asiakaspalvelussa koskaan ok. Se, miten ihminen puhuu sulle on todella merkityksellistä.

Mä toivon, etten mä ikinä anna sulle asiakkaanani sellaista kuvaa, että olisin ylempänä sua.
Mä en missään nimessä ole.
Me ollaan samalla viivalla eikä hitto vieköön se ole elintavoista
saatika selluliitista kiinni! 😀 

No mut eniveis. Joka tapauksessa hoitoon meni sikapitkä aika, mikä ei sovi ainakaan itselleni. Matkoineen kaikkineen tähän menee helposti puoli päivää (tällä kertaa oltiin vielä vähnä myöhässäkin hoidon aloittamisen kanssa 😀 ).

Toinen mikä oli mielenkiintoinen oli, kun kyselin miten hän näkee jatkohoitojen tarpeellisuuden. Hoitaja sanoi, että kokonaan jalkoihin menee 12 yli kahden tunnin hoitokertaa kahdesti viikossa.

Hetken juteltuamme sitten sanoin, että pelkästään etureidet kiinnostaisi. Halusin päästä ajallisesti vähemmällä, koska on melkoinen aikasyöppö olla reilu 2 tuntia makoilemassa jossain hoidossa pari kertaa viikossa – ja tämä koskee omaa elämänrytmiäni. Se on aina tehokasta peliaikaa pois jostain muusta tekemisestä.

Kun tein lähtöä sieltä, niin yhtäkkiä koko jalkojen 12 hoitokertaa olikin vaihtunut 10 etureisihoitoon.

Miten ihmeessä pelkästään etureisiin menee suhteessa enemmän kertoja, kuin koko jalkoihin? Ettei vain oltaisi haluttu lisää rahnukkaa…Hoidon  hinta siis oli alkujaan 3245  €. SIIS WHAT! 😀

eroon selluliitista

Tosin jos sen maksaa könttänä saa -30 pinnaa pois. Tähän hoitaja sanoi, että eihän se sitten niin paljoo enää ole. No kyllä mun mielestä 227 euroa yhdstä hoitokerrasta on aika paljon. 😀

Tähän hintaan kuului tietty jotain ravintoluentoja, tyyliin omegarasvalätinää ja viherjuttuja. Ylläri. Ainoa vain, että en halua kaiken näiden hoitojen aikataulutuksen päälle käydä vielä heidän luennoillaan. Olen myös hyvin fiilisihminen, enkä tässä vaiheessa ole saanut syytä sitoutua paikkaan ja sen fiilikseen.

Sanoinkin rehellisesti, että nyt tässä alkaa olla kyllä liikaa kaikkea ja ainakin itseäni mua tällainen stressaa. En mä pysty näillä aikatauluilla millään tohon kaikkeen. Siinä menee mun oma raja: aika ja voimavarat. Mä joutuisin stressaamaan aikatauluista ja ruokavalion suorittamisesta ihan sikana kaiken muun työn ja yksityiselämän ohella. Siinä meni mun terveet omat rajat. <3

Kiitin hintatiedoista, otin tarjouslappusen ja läksin kotiin. Kotiin kun pääsin, niin sain käsittämättömän reaktion heidän taianomaisesta selluliittivoiteestaan. Olin punainen, kuin rapu. Se polttava kutina oli, kuin olisin pyörinyt viikon jossain nokkospuskassa ja hypännyt sen jälkeen tabascoa täynnä olevaan paljuun.

Kiitos, tää olis nyt kyllä nähty.

eroon selluliitista

EROON SELLULIITISTA | 3 HALPAA KEINOA

Selluliitti johtuu kehotyypistä ja tulee jonkun verran myös perinnössä. Elintavoilla voi myös vaikuttaa, joskin normaalipaino tai hoikkuus eivät ole tae selluliitittomasta ihosta. Vaikka pudottaisit painoasi, se ei välttämättä tarkoita sitä, että ihon alla olevat rasvasolukammiot katoavat.

Selluliitti voi pahentua ruokailurytmin muutoksilla. Erityisesti jos kärsit ruoansulatusongelmista. Siksi esimerkiksi syömishäiriö tai vääräntyyppinen ruokavalio voivat pahentaa selluliittia. On tärkeää löytää itsellesi sellainen ruokavalio, joka ei aiheuta suolistollesi ongelmia. Kasviksia sisältävä ruokavalio toimii tässäkin säännöllisen ruokailurytmin ohella.

Painon jojoilu pahentaa selluliittitilannetta, joten taktikoidaksesi selluliittia vastaan pyri välttämään nopeita ihmedieettejä, jotta iho kerkiää sopeutua painonpudotukseen.

Selluliitti liittyy myös jonkin verran ikään, ei aina. Ihon elastisuus on parhaimmillaan 35-40 -vuotiaaksi asti.

Lisäksi selluliittia aiheuttavat tai pahentavat stressi sekä laskimoverenkierron ja imunestekierron häiriöt.

Selluliittia on lähes mahdotonta saada ihan sataprosenttisesti katoamaan, mutta muutamalla vinkillä voit koittaa pikkasen tehostaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa jaloissasi. Eikä maksa paljoa!

Selluliittivoiteet jätän tästä ulkopuolelle, sillä niillä ei ole oikeastaan mahdollista vaikuttaa itse selluliittiin. Yhdenkään selluliittivoiteen ei ole todettu pysyvästi auttavan sellariin. Periaatteessa ne voivat sisältää aineosia, jotka voivat auttaa pilkkomaan rasvaa. Vaikuttaakseen näiden voiteiden sisältämien ainesosien pitäisi pystyä tunkeutumaan ensin ihosi läpi: läpi orvaskeden ja sitten verinahan läpi. Sen jälkeen niiden pitäisi pystyä tunkeutua rasvakammioihin ja vaikuttaa siellä riittävän kauan. Tämä ei oikeastaan ole mahdollista.

Eroon selluliitista – top 3 vinkkini

 1. Venyttely
Kannattaa oikeasti venytellä säännöllisesti, erityisesti jos treenaat korkeasykkeisiä treenejä. Ota tavaksi venytellä säännöllisesti muutama minuutti päivittäin edes 1-2 lihasryhmää, kuten etureidet, takareidet, pakarat tai pohkeet. Nämä kun ovat ne perinteiset sellarialueet. 😉

eroon selluliitista
Imukupit on ihan päälliköt. Ainakin Hyvinvoinnin.fi -sivustolta on mahdollista tilata sellaiset.

 2. Imukupit
Mä olen tykännyt näistä imukupeista kautta rantain. Imukupin muodostama alipaine nostelee kudosta ja voit tehdä hieroen ympyröitä tai vetoja alhaalta ylös kohti sydäntä. Aseta imukuppi esim. reidelle puristamalla sitä sormillasi ja päästämällä imukupin suu reiden pintaan. Imukuppi imaisee sisäänsä ihoa ja vola – sulla on kotihieronta.

 3. Rullaus
Rullaus on kans aivan eeppinen. Suosittelen tekemään säännöllisesti. Pyri rullailemaan jalkoja ainakin kolmena päivänä viikossa noin 5-10 min ajan. Tehokkain rulla tähän mennessä on mielestäni ProRoller.

eroon selluliitista

Toki nämä kaikki ovat sellaisia, että niitä on tehtävä säännöllisesti. Aika halvat investoinnit loppupeleissä – ainakin voin sanoa, että säästät reilu 3000 euroa. 😀

Leppoisaa viikkoa kaikille!
x Kipa

Edellinen kirjoitukseni:

Liikunta mielialalääkkeenä | Miten liikunta auttaa pysymään onnellisena?

*** Seuraa minua ***

FacebookYouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira ***

hyvinvointi
~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~

Kommentit (13)

 1. taika

  Siis ai kauhee!! Kolme tonnii!! Kuka maksaa noin paljon pelkästä tollasesta hoidosta ja missä on sit takuu et sellu varmasti on pois. Kiva jos maksaa eka ton verran ja sit selluu onkin vielä. Huhhuh! Tolla hinnallahan saa jo tyyliin rasvaimunki.

  • kira

   Joo, siis töttöröö!! Kun aattelee millaisen aurinkoloman saisi reilulla kolmella tonnilla – kummankohan ottaisi… 😀

   Sepä noissa just on: mikä takaa, että 100-prosenttisesti sellu häviä JA pysyy poissa? Eipä juuri mikään, yleensä joitain ylläpitohoitoja (=rahaa) tarvitaan. 😉

  • kira

   Tuli muuten tosta rasvaimusta mieleen, että olen kerran kysynyt aikoinaan yhdeltä plastiikkakirurgilta paljonko maksaisi ratsupaikkojen rasvaimu. Olis ollu 700e. Että sillä hinnalla olis saanut tuunattua jo paljon vs. toi selluhoito! 😀

  • taika

   Ai niin vähän! Oon kyllä joskus haaveillu just noiden ratsupaikkojen poistosta. 700e oisin kyllä valmis maksaa niistä.

  • kira

   Joo, yllätti itsenikin! Yleensä ovat paljon kalliimpia.

   Tää olisi muistaakseni toteutettu Eiran sairaalassa. 😀

 2. Andi

  Moi,

  Toimivatko noi imukupit hyvin? Onko selluliitti vähentynyt?

  • kira

   Moikka Andi!

   Kiitos kyssäristä! 🙂

   Kotikonsteina noi imukupit on oikeesti yksiä parhaimpia mitä tiiän.

   Käytän niitä itse palautumiseen: ihana fiilis paljon treenaavan jaloille saada vähän alipainetta.

   Kannattaa levittää esim. hieronta- tai kookosöljyä (kookosöljyä käytän ite) iholle ensin ja sitten homma skulaamaan!

   Tätä täytyy toki tehdä säännöllisesti, tyyliin joka kolmas päivä. 🙂

   x Kipa

  • Andi

   Allright, kiitos vastauksesta. Olen pohtinut näiden ostamista jo vähän aikaa.
   Ehkäpä joululahjaksi itselle 😉

  • kira

   Joo, kndee ehdottomasti jos olet harkinnut niitä. Halpa investointi loppujen lopuksi. Taisi olla Hyvinvoinnin.fi -sivustolla jotain n. 35€ luokkaa.

   Hyvää joulua itsellesi! 😀❤️🙌

 3. Ansku

  Ohhoh, onpahan hoidoilla hintaa!! Itse olen teinistä saakka kärsinyt selluliitista jaloissa ja hieman myöhemmin sitä löytyi myös takapuolesta. Viimeiset pari vuotta ovat olleet kiireisiä ja itsetunto on kasvanut ilmeisestikin, sillä en ole edes muistanut appelsiini-ihoani, enkä tutkaillut ihoa sillä silmällä. Jouduin jättämään maitotuotteet pois, sillä IBS. Tästä syystä myös ruokavalio on tullut tiukemmaksi ja vehnähöttöset on ollut pakko jättää pois, ellei halua jäätävää kipua. Olen myös haksahtanut totaalisesti urheiluun ja joogaan. Tässä yksi päivä kokeilin, mahtuuko vanha uimapuku päälle ja miltä se ylipäänsä näyttää ja huomasin jotain. Nimittäin selluliitti, ainakin se näkyvä, on hävinnyt. Onko syynä kaikki edellä mainittu vai vain jokin niistä, en tiedä, mutta ilman sen suurempia ne ovat hävinneet. Tai tarkemmin sanottuna, kun olen panostanut omaan hyvinvointiin, se näkyy näköjään myös tuolla saralla.
  Mukavaa syksyä sinulle!

  • kira

   Vau! Onpa ihanaa kuulla!

   Kyllä omaan hyvinvointiin panostaminen kannattaa myös esteettisesti. Lisäksi voihan olla (?), jos aktiivisuutesi on lisääntynyt ja ruoan laatu & rytmi parantuneet (esim. kasviksia on tullut lisää vs. teinivuosiin), hormonitoiminta on erilainen ja sen lisäksi vielä esim. joogan kehoa ja hermostoa huoltava vaikutus…olet ehkä myös nukkunut säännöllisemmin. Paljon asioita, joita tulee esim. ruokavalion ja liikunnan myötä, mitä ei aina heti osaa ajatella.

   Mutta siisteintä ikinä, että on hävinnyt! 🙌

   Jooga on hyvä laji just liikkuvuuden ja hengityksen vuoksi esim. sellaria ajatellen. 👌

   Kiitos kivasta kommentistasi, ihanaa syksyä!
   x Kipa

 4. Kuti

  Ootko kokeillut tota Hypoxia tai oletko kuullut siitä joltain joka olisi testannut? Itseäni se on mietityttänyt jo jonkin aikaa kokeilumielessä, en ole vain saanut aikaiseksi mennä vielä.

  Toinen juttu, joka mua mietityttää on säästöliekki-asia omalla kohdallani. Kaiken järjen (ja fysiikan lakien :D) mukaan laihtumista pitäisi tapahtua, kun kulutus on suurempi kuin sisääntulevien kalorien määrä. Olen huomannut, että paino putoaa kun lopetan ns. rankan treenin ja syön tosi kevyesti. Heti, kun nostan treenimäärät taas ylemmäs ja syön enemmän (normaalia, suhteellisen kevyttä safkaa, vähän sokeria jne.), paino alkaa taas junnata paikallaan. Johtunee ilmeisesti siitä, että lihasmassa vähenee kun rankempi treeni ei ole ohjelmassa? Myös ns. normaalin ruokamäärän kanssa tulee vaan ’iso’ olo. Ehkä syön vaan liikaa 😀

  • kira

   Moikka Kuti!

   Olen ollut Hypoxissa kerran ja totesin, ettei ole mun juttu. Liikun jo nimittäin ja Hypoxissa pitäisi liikkua vielä lisää (jos valkkaa pyörän tai maton). 🙂 Toisaalta silloin kun kävin Hypoxissa aloitin myös uinnin ja veisjuoksun ja totesin niiden palauttavan kroppaani halvemmalla. 😀 Hypoxi on verrattain aika kallis ja ihan, niinkuin muissakin hoidoissa elintapoihin on kiinnitettävä huomiota. Mikään hoito siis ei oikeastaan toimi yksinään.

   Oletko kuinka kauan treenannut kovempaa? Millaista treeniä treenaat? Painosi saattaa laskea treenaamattomuuden vuoksi myös siksi, että lihaksista lähtee nestettä. Toinen voi olla se, että jumit pääsevät elpymään: jos treenaat tosi kovaa ja esim. kehoa huoltavat harjoitteet jäävät vähäisiksi, niin kroppaan saattaa kerääntyä nesteitä koska kireys. 🙂

   Huolehdi siis treeneissäsi aina myös kehonhuollosta ja panosta lisäksi matalasykkeiseen treeniin. Jos koko ajan treenaa kovaa ja korkealta kehon stressitasot ovat aika korkealla, palautumista ei tapahdu ja nesteitä kertyy.

   Voikohan sun keho sanoa jotain siihen suuntaan, että haluaisi palautua jostain? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.