Coaching Kira
Coaching Kira

Hyvien vibojen viikko | 10 vinkkiä parempaan arkeen <3

Hyvien vibojen viikko | 10 vinkkiä 

Eilen aloitettiin hyvien vibojen viikko. Homma alkoi asenteen tarkastelulla: oletko optimisti vai pessimisti? Tsekkaa eilisen postauksen listaus optimistin ja pessimistin ajattelutavoista ja tunnista tyylisi.

Miksi on tärkeää tunnistaa oma koulukuntansa? Lue alta 10 vinkkiä ja viisautta.

Optimismin monet terveyshyödyt

On tärkeää tunnistaa oma koulukuntansa, koska asenne ratkaisee. On tutkittu, että optimistit menestyvät pessimistejä paremmin elämän kaikilla osa-alueilla. Lisäksi optimistin terveys on paremmalla tolalla: terveys on parempi, koska immuniteetti on vahvempi. Lisäksi masennusta ja ahdistusta esiintyy vähemmän ja elinajan odote on korkeampi. Heillä on vahvempi itsetunto ja paremmat sosiaaliset suhteet. Lisäksi optimistit sietävät pessimistejä paremmin stressiä ja uupuvat muita vähemmän esimerkiksi työssään tai opinnoissaan.

Viikon vinkki-vitoset lähtivät siis käyntiin asenteen tarkastelulla ja tarkistamisella.

Lupasin viikkoon 45 vinkkiä parempaan arkeen. Täältä pesee! 🙂

10 vinkkiä
Pysy pirtsakkana! Pue värejä päälle tällä viikolla. 🙂

Hyvien vibojen viikon ekat vinkit | 10 vinkkiä 

1. Panosta optimismiin

 2. Ole utelias ja kiinnostunut

 3. Tartu toimeen!

Katso haasteita mahdollisuuksina oppia uutta joko itse haastavasta asiasta tai itsestäsi. Mikäli bongaat itseltäsi ajatuksen, joka jarruttaa toimintaasi (”Ei siitä kuitenkaan mitään tule”. ”En mä kuitenkaan osaa/pysty”. ”Liian vaikeaa.” ”En tiedä mitä tehdä.”), torppaa se ruoja!

Mieti ajatuksesi uudessa valossa. ”Kyllä tämän saa toimimaan, kunhan yrittää.” ”Jos en osaa otan selvää.” ”Kyllä tämä helpottuu, kunhan alkaa tekemään.” Jos en osaa, kysyn neuvoa.”

Minulla on tapana sanoa, että jos ei mitään tee ei mitään tapahdu. Ota haaste vastaan positiivisena haasteena ja katso mitä tapahtuu, kun rupeat toimeen. Oli kyse sitten töistä, kouluhommista tai painopudotuksesta niin tiedä, että pystyt. Sinä osaat kyllä. Tästä päästäänkin seuraaviin vinkkeihin:

5. Madalla rimaa ja odotuksiasi.

6. Tiedosta, että sinussa on voimaa.

Usko itseensä on järkkymättömän kova taito. Joskus vain odotamme itseltämme todella paljon ja kun emme täytäkään omia odotuksiamme turhaudumme. Oletko huomannut saman?

Ruodimme itseämme. Uskalla siis odottaa itseltäsi vähemmän suorittamista, se ei tee sinusta yhtään huonompaa ihmistä. Päin vastoin: se todennäköisemmin tekee sinusta leppoisamman ja miellyttävämpää seuraa. 😉

Usein meiltä jää oma sisäinen puheemme ruotijan ja vaatijan tasolle ja unohdamme kehua itseämme. Se on sitä suomalaista mentaliteettia, eikö? Tiedä, että sinussa on sisäistä virtaa ja luota siihen. Luota itseesi. Mene siis peilin eteen ja lausu pari kannustavaa sanaa itsellesi. Eiiii, katse positiivisuuksiin! Nyt ei tsekata silmäpusseja, jenkkakahvoja tai paksuja sisäreisiä. 🙂 Testaa – sillä on vahva vaikutus!

Mun To Do -systeemi: sikakasa post it -lappuja ja minivihko. 🙂

7. Ota hommat haltuun!

8. Laadi suunnitelma tulevaisuudelle.

Aika usein päässämme pörrää iso kasa asioita ja nimenomaan tekemättömiä sellaisia. Opettele luomaan oma to do -listasi. Itse käytän minivihkoa ja post it -lappuja sekä kännykän muistiinpanoja. Joskus PT-asiakkaita koskevia muistiinpanoja teen suoraan kalenterin tyhjille sivuille…mitä vain, mihin sinun on helppo jäsennellä ajatuksiasi. Kun saat asiat konkreettisesti pois mielestäsi saat tilaa muille ajatuksille – ja erityisesti selkeyttä arkeesi.

Ja vielä: tiedätkö mihin olet menossa? Mitä sinä haluat saada aikaan tai toteuttaa tänä vuonna? Entä ensi vuonna? Tai viiden vuoden päästä? Ota hetki aikaa, sulje vaikka silmäsi ja pohdi mitä kaikkea voitkaan saada aikaan. Ja ennen kaikkea mitä haluat saada aikaan ja missä haluat tulevaisuudessa olla. Millainen haluat tulevaisuudessa olla?

Jotkut tykkäävät askarrella aarrekartan: leikkaa ja liimaa sellaisia asioita, joita haluat elämääsi. Tarpeen mukaan täsmennä tekstillä. Kirjoita preesensissä, ikään kuin sinulla olisi jo kyseiset asiat. Hep, itseltäni löytyy! Itseasiassa tein ensimmäisen aarrekarttani Life Coach -koulutuksessa. Toisen aarrekarttani tein viime vuonna marraskuun hujakoilla. Ja hassuinta siinä on se, että suurin osa aarrekartasta on jo toteutunut. Ja onpa siellä unelmiakin. <3

Tai jotkut maalaavat tai piirtävät: miltä sinun tulevaisuutesi näyttää? Mitä värejä ja asioita siellä on?

Jotkut kirjoittavat kirjeen sijoittuen tulevaisuuteen. Kirje on varustettu tietyllä päivämäärällä ja vastaanottajana voi olla vaikka joku ystäväsi tai vanhempasi – kirje kuitenkin jää itsellesi. Kerro kirjeessä mitä sinulle kuuluu sinä päivänä ja miten elämäsi sujuu.

9. Uskalla unelmoida!

10. Unohda pelko.

Jostain syystä emme useinkaan anna itsellemme mahdollisuutta unelmointiin. Ehkä ajattelemme unelmoinnin olevan ”tyhmää”, koska ”ei se kuitenkaan tapahdu”. Unelmointi on päällikkölaji: unelmointiin liittyy vapaus. Se antaa sinulle vapauden olla juuri sellainen, kuin haluat ja olla missä ikinä haluat. Uskalla unelmoida erilaisista asioista, sillä unelmoinnilla ei ole rajoja – unelmat voivat rikkoa tavanomaisuuden ja arkielämän kaavat ja säännöt.

Unelmointi myös rentouttaa ja voi muuttaa ajatuksiasi positiivisempaan suuntaan. Saat myös nykyarjen pois mielestäsi hetkeksi aikaa. Unelmat myös mahdollistavat menestyksen.

Usein meidän kaikkia edeltäviä listattuja asioita hidastaa tai estää pelko. Emme halua ajatella positiivisesti, koska voimme pettyä. Emme välttämättä tartu toimeen tai tee joitain asioita, koska pelkäämme, ettemme osaa. Pelkäämme laskea rimaa ja odotuksiamme, koska silloin emme ole tehneet riittävästi. Emme uskalla luottaa kykyihimme, koska pelkäämme ettemme ole tarpeeksi vaatimattomia ja nöyriä.

Pelko aiheuttaa meissä sen, että näemme mielessämme mahdollisuuden mokata ja menemme lukkoon: emme yritä tai koita konkretisoida tekemättömiä asioita. Vielä vähemmän uskallamme unelmoida ja antaa itsellemme luvan siihen – pelkäämme, ettemme kuitenkaan mitään niistä saa toteutettua.

Kuulostaako edeltävät ajatukset tutuilta?

Kuinka moni teistä on tehnyt itselleen esimerkiksi aarrekartan? Tai mitä muita keinoja sinulla on, jolla pidät mielesi virkeänä ja asenteen kohdillaan?

Miltä tuntuivat ensimmäiset 10 vinkkiä? Huomenna jatketaan lisää! Stay tuned!

Hyviä viboja viikkoonne,

<3 Kipa-vinkki-kymppi-Tiivola

*** Seuraa minua ***

FacebookInstagramYouTubeBloglovin

<3

Kommentit (6)

 1. Sini

  Hei tosi hyviä vinkkejä! Jos sopii vinkata niin kirjoitin juttua blogiini bujosta: http://luontoloinen.blogspot.fi/2017/02/mun-bujo.html Sillä on ollut merkittävä vaikutus arjen pyöritykseen, onnistumisen tunteisiin ja hallinan fiilikseen. 🙂

  • kira

   Moikka Sini!

   Kiitos! 🙂 Hei kävin katsomassa tuon bujosi – vau! Onpa järjestelmällisen näköistä! Ja kiva, kun on värejä mukana. KOmppaan ihan täysin tuota, että kännykkä on hyvä väline – joskin sinne sitä tietoa saa häviämään melko helposti.

   Tosi kiva, kun laitoit linkin blogiisi – kiitos!

   Käykää kaikki lukemassa Sinin idea! <3

   Kipa

 2. ilari

  hei hieno teksti ja ollukin motivaation tarpeessa ei voi lykätä yhtä asiaa ja se on koulu sinne sydän huutaa ja sit mä jotenkin luon tekosyitä vaan tästä tekstistä huokui lämmin voima kiitoksia soiton päässä tulevaisuus 😀

  • kira

   Moikka Ilari!

   Kiitos palautteestasi ja anna palaa vaan! Ääntä kohti! 😀 Tekosyytkään ei ole väärin: niitä pitää vain tutkailla ja koittaa etsiä, että mitä ne meille mahtaa sanoa. 😉

   Kyllä sä pystyt siihen!!

   Hyvää kevättä,
   Kipa

 3. M

  Moi Kipa!

  Huippu vinkkejä, näitä pitäis muistaa muistuttaa ittelleen päivittäin!

  Unelmointi tosiaan on kuningaslaji, ja haluisinki kysyy sulta neuvoja tietämättömälle liittyen yhteen unelmaan…ois tositosi siistii jos viittit vastata!:)

  Oon siis fiilistellyt ryhmäliikuntaohjaajan koulutusta, mut en yhtään tiedä tosta alasta, miten homma menee esim lesmillsin koulutusten kanssa, kannattaako eka ite hankkii ja alkaa ettii duunii vai ottaa aluks saleihin yhteyttä ja sitä kautta? Onko yhen vkolopun peruskoulutus ylipäätään riittävä tarjoomaan mitään pohjaa ohjaukseen, vai suosittelisitko jtn muuta lähestymistapaa? Miten tää ala ylipäätään toimii??!:D lesmillsit siis kiinnostaa, tekniikka ja kunto aika hyvin hallussa (vaikka itse sanonkin), oon niitä lesmillsejä pomppinu toistakymmentä tuntia viikkoon (välillä liikaakin) useemman vuoden ajan, mut mitään ohjauskokemusta ei oo. Oisin tosi kiitollinen jos voisit jotain neuvoa antaa!:)

  • Kipa

   Moikka M!

   Ihanaa, kun laitoit viestiä. 🙂

   Mulla kans on sama homma: aika ajoin on hyvä muistuttaa itseään tällaisista ”perusjutuista”, ja varmaan siksi tulee kirjoitettua näistä paljon. <3

   Hei huikeeta, ehdottomasti kandee miettiä tuota ohjaamista, jos se tuntuu omalta – ja etenkin unelmalta. 🙂

   Onko Les Mills -tunnit juuri niitä, mitä haluaisit ohjata? Vai ns. freestyle-tunnit, kuten monipuolisesti erilaisia lattiatunteja/spinning?

   Les Mills on sinällään "helppo" aloittaa, koska aikaisempaa ohjaamiskokemusta et tarvitse kouluttautuaksesi niihin konsepteihin. Valmis konsepti takaa sen, ettei tarvitse ressata koreografian ja musiikin suunnittelusta ja voit keskittyä kehittämään itseäsi ohjaajana eri tavalla, kuin freestyleissa. Puolensa ja puolensa, ja kannattaakin Les Millseissä aloittaa itsellesi luontevimmalta tuntuvalta lajilta. Mikä se sinulla olisi?

   Usein homma menee niin, että itse kouluttautuu. Peruskoulutus maksaa muistaakseni 475€ (voin valehdella 😀 ). Kun sinulla on konsepti hallussa voit lähettää hakemuksia saleille ja antaa näytetunnin. Mikä tässä on "haaste" on itse lisenssivideon kuvaaminen: kannattaa kysyä vaikka joltain tutulta jumppasalilta saisiko pistää pystyyn oman tunnin (ja se voisi olla samalla ns. näytetuntisi kyseiselle salille) ja kuvata se. Lisenssivideo tulee olla läpäistynä peruskoulutuksen jälkeen muistaakseni n. 3 kk kuluessa.

   Mikäli salilla on selkeä ohjaajatarve juuri tiettyyn lajiin heidän kanssaan voi keskustella ovat valmiita tulemaan vastaan koulutuskustannuksista.

   Ohjaaminen on siitä kiva laji, että siinä ei voi koskaan olla valmis tai liian hyvä – kaikki aiheeseen liittyvä koulutus on kotiinpäin.

   Kysy vielä, jos tulee jotain! Vastaan mielelläni. 🙂

   Kipa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.