Coaching Kira
Coaching Kira

Hyvään elämään kuuluvat hankaluudet ja takapakit

ELÄMÄ ON

Mä diggaan tätä lausetta. Se tarkoittaa meille jokaiselle eri asiaa eri hetkinä ja eri asiayhteyksissä. Siinä voi olla kyse pienistä mitättömän tuntuisista asioista tai sitten kyseessä voi olla kuoleman vakava asia.

Aina se elämä kuitenkin on.

Mietin usein elämän täydellisyyttä. Kuinka me ihmiset käytämme aikaa asioiden petraamiseen, parantamiseen, optimoimiseen, hifistelyyn tai hinkkaamiseen. Toisaalta keskitymme myös äärettömän paljon murehtimaan ja vatvomaan asioita. Asioita, jotka eivät suuren kokonaisuuden kannalta ole sittenkään ratkaisevia tai sitten ne ovat asioita, joita ei ole vielä tapahtunutkaan.

Moni asia vie meiltä energiaa. Asiat voivat viedä energiaa positiivisella tavalla, jolloin itseasiassa saat myös takaisin jotain mitä koet itsellesi arvokkaana.

Tai sitten asiat saattavat viedä energiaa negatiivisella tavalla ja vakkasi jää miinuksen puolelle kuluttaessasi itseäsi – et saa takaisin juuri mitään.

Miten sinä koet energiatasosi tällä hetkellä elämässäsi?

Miten haluaisit energiatasosi olevan tällä hetkellä?

hyvä elämä
Elämässä yksk tärkein tekijä on suhteesi omaan itseesi. Sillä on väliä, että pidät itse itseäsi arvossa.

Mitä täydellisyyteen tulee…täydellinen elämä olisi tylsää. Eihän silloin mikään tuntuisi miltään eikä osaisi suhtautua asioihin tietyllä perspektiivillä.

Mielestäni hienointa ikinä tässä elämässä on se, että elämä ei voi olla täydellistä – mutta se voi olla hyvää. Hyvään elämään kuuluvat hankaluudet ja takapakit.

MYÖNTEISET JA KIELTEISET TUNTEET ELÄVÄT RINTA RINNAN

Sain viime syksynä seurata muutaman rakkaan lähimmäiseni taistelua terveydestä. Elämästä. Ja kuolemasta.

Sitä moni asia saa kummasti perspektiiviä, kun oivallat itsellesi läheisen ihmisen kautta, että elämäsi ei ole itsestään selvää.

Elämää ei sinulle valmiina anneta, eikä sitä anneta valmiiksi hyvänä. Sinun tulee tehdä omasta elämästäsi sellainen hyvä elämä, mitä sinä koet hyvänä elämänä.

Älä kadu mitään. Sen sijaan opi ja ymmärrä, että joskus aikoinaan tekemäsi päätös oli paras mahdollinen siihen aikaan.

Hyvä elämä katsoo kiittäen taaksepäin ja huomaa kaikki ne pienet hienot asiat, joita olet elämääsi saanut. On turha vatvoa tapahtumattomia tai toteutumattomia asioita: et ole menossa enää siihen suuntaan. Meistä kukaan ei ole menossa enää taaksepäin.

hyvä elämä

Hyvä elämä on sitä, että huomaat haasteellisten ja helppojen ajanjaksojen vaihtelun. Hyvään elämään kuuluu se, että koet välillä voimattomuutta, onnettomuutta tai ilottomuutta, olet hukassa tai koet hyvinvointisi heikompana.

Hyvässä elämässä myönteiset ja kielteiset tunteet elävät meissä rinta rinnan.

Se on inhimillistä. Meidän ei tarvitse unohtaa negatiivisia asioita elämästämme. Ne ovat aina läsnä. Esimerkiksi menettämisen pelko ja irtipäästäminen. Kun ei haluaisi luopua mistään, mutta tiedät sen olevan jossain vaiheessa olevan pakollista.

Luopuminen tuo kuitenkin aina jollekin muulle tilaa. Mille? Sen aika näyttää.

Millä voimme keskittyä positiivisiin asioihin on tehdä valinta olla tarttumatta negatiivisiin. Sinun ei tarvitse ratsastaa huonolla fiiliksellä. Sinun tarvitsee vain tiedostaa negatiivisten tunteiden ja asioiden olemassaolo: ottaa ne vastaan ja tarkastella niitä.

Mikä viesti niillä on sinulle?

hyvä elämä

ELÄMÄN AINUTKERTAISUUS

Asiat saattavat muuttua hetkessä. Siksi tässä hetkessä eläminen on niin mahdottoman tärkeää: kun tätä samanlaista hetkeä ei enää koskaan tule. Jokainen yksittäinen hetki on ainutkertainen, uniikki.

Saamme tiettyihin asioihin vain yhden mahdollisuuden. Miten haluat mahdollisuutesi käyttää?

Entä miten suhtaudut itseesi haasteellisina aikoina? Rohkaisetko itseäsi? Vai kylvetkö surussa, pidätkö tunteesta kiinni? Miksi pidät kiinni? Mitä tapahtuisi, jos päästäisit huonosta tunteesta irti?

Millainen on suhteesi omaan itseesi? Sillä toden totta on merkitystä, miten itsellesi puhut haastavina aikoina:

Mitä sanot ystävällesi, jolla on vaikeaa?
Mitä sanot itsellesi, kun sinulla on vaikeaa?

Vaikka olen minäkin kokenut surua ja huolta olen todella kiitollinen itselleni siitä, että olen osannut suhteutua omaan suruuni ja huoleeni inhimillisesti. Olen oikeutettu tuntemaan surua.

Mutta olen oikeutettu myös päästämään surusta irti ja kokemaan rinnalla myönteisiä tunteita.

Keskityn huomaamaan hyvän ympärilläni. Rohkaisen itseäni muistuttamalla itselleni olevani hyvä tyyppi. Ja siitä, että mä pärjään kyllä. Lupaan auttaa itse itseäni.

Ja kun olen luvannut auttaa itse itseäni olen osannut kysyä itseltäni mitä minä tarvitsen juuri nyt. Olen huomannut, että tarvitsen rauhallisempaa tahtia. Tarvitsen vähän vähemmän puuhaa.

Having said that olen osannut jättäytyä pois tietyistä asioista. En nimittäin kerkiä joka paikkaan – eikä minun tarvitse. Olen valinnut (vaikka haluaisin olla silti kaikkialla sovituissa jutuissa) jättäytyä asioista pois.

hyvä elämä

Luopuminen on tuonut tilaa sille, mille tarkoitus on: omalle ajalle.

Toivon, että jos sulla on samoja fiiliksiä opit olemaan itsellesi tukena haastavissa tilanteissa. Ole läsnä ja ota oma apusi vastaan. Sillä sinä olet itsesi paras ystävä.

Sinä saat tuntea kaikkia tunteitasi, sillä oma kokemuksesi on sinulle tosi.

Ja mitä täydellisyyteen tulee. Kuinka paljon loppupeleissä auttaa olla täydellinen?

Sillä kumman ihmisen ystävä olisit mieluummin:
ihmisen, jolla on aina kaikki supertäydellisesti, kaikki on ihanaa ja
koskaan ei ole vaikeuksia.


Vai ihmisen, jolla elämä on välillä kivaa ja välillä vaikeaa?

Me ollaan hienoja ihmisiä, sinä ja minä. Meillä on arvoa. Niin paljon arvoa, että meidän tulee pitää itsestämme huolta.

Pidetään myös toinen toisistamme huolta. Holhota ei tarvitse eikä pidä. Mutta silmiin voimme katsoa ja hymyillä lempeästi ja nähdä toinen ihmisen sellaisena, kuin hän on. Kaikkine hienouksineen ja kaikkine heikkouksineen. Olla läsnä ja antaa myötätuntoa.

Sillä koskaan emme voi tietää, mitä toinen ihminen tällä hetkellä elämässään kokee. Sinun katseesi, hymysi ja myötätuntosi saattaa olla hänelle siihen hetkeen kallisarvoinen kohtaaminen.

#inhimillinenote

Ja hei. Päivät ovat valoisampia, kun kelloja siirrettiin eteenpäin. ♡

Ihanaa alkavaa kevätviikkoa,
x Kipa

Lue myös:

Hifistely | Onko meillä vaan liikaa kaikkea?

*** Seuraa minua ***

FacebookYouTubeBloglovin

*** Instagram: Coachingkira_wellness ***

hyvinvointi
~ Intohimolla ajettu asia on luotu onnistumaan. ~

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *