Coaching Kira
Coaching Kira

Elämäni aakkoset

Mietin tässä taannoin, että miltähän se näyttäisi, jos jäsentelisin elämääni aakkosin ajatuksella ”Elämäni aakkoset”. Siitä se ajatus sitten lähti, ja tässä tulos. Pohtiessani aakkosiani en voi olla huomaamatta, kuinka ajatukseni ovat muuttuneet vuosien varrella. Alle 3-kymppisenä listani olisi ollut aivan toisenlainen.

…millä tavalla toisenlainen?

Olisin taatusti suhtautunut jyrkemmin joihin asioihin, erityisesti itseeni. Liekö sitten iän tuomaa ”viisautta”, kun itseään kohtaan kasvaa lempeämpi ote. Vai onko se myös sitä, että on joitain asioita saanut (en halua sanoa joutunut, sillä myös vastoinkäymiset ovat rikkaus) kokea ja toisaalta sitä, että on saanut kohdata niin huikean määrän erilaisia ihmisiä erilaisilla taustoilla ja omilla haasteillaan varustettuna.

Kun luen listani muutaman vuoden päästä uudelleen odotan innolla, millaiseksi aakkoseni silloin muodostuvat. <3

Elämäni aakkoset

Aurinko

Olen auringon lapsi (joskin marraskuussa syntynyt) ja aurinko saa aina hymyn kasvoilleni. Rakastan aurinkoa ja sen tuomaa elinvoimaa! …paitsi silloin, kun se on koko päivän paistanut suoraan simmuun – silloin se saattaa vähän ärsyttää. 😀 Auringossa parhautta on lämmön tunne iholla, auringon säteet meren laineilla ja talvella auringosta kiiltävät hanget. Rakastan ruskettunutta ihoa. Olen viettänyt lapsuudestani suuren osan Espanjan Aurinkorannalla. Espanjaan saapuminen on, kuin kotiinsa tulisi. <3

B-vitamiini

Liikkujan tärkeimpiä vitamiineja. Syön siksi, että se vähentää väsymystä ja uupumusta ja on hyväksi hermostolle. Toisaalta en väsy kovin helposti ja olen temperamentiltani valmiiksi melko energinen. Silti B-vitsku löytyy aina kaapista.

Celsius

Tykkään lämmöstä. On ihana olla ulkona, kun siellä tarkenee ja on lämmin. Ainoa aika, jolloin viileys on ihana on nukkumaan mennessä. On kiva käpertyä peiton alle.

Draivi

Draivilla käsitän tietynlaista elinvoimaa. Ihmisestä tulee löytyä draivia ja poretta. On omattava päämääriä. Ilman päämääriä on vaikea löytää suuntaa. Päämäärä voi olla mikä tahansa, sen ei tarvitse liittyä uraan tai mammonaan. Se voi yhtä lailla liittyä itsensä kehittämiseen, matkusteluun tai harrastuksiin.

Elämä

Ihan päällikköä: elämä on tässä ja nyt ja siitä tulee ottaa kaikki mahdollinen irti. On suunnattava energiansa itselleen tärkeisiin ja arvokkaisiin asioihin – ja oltava suuntaamatta energiaansa sellaisiin asioihin tai ihmisiin, jotka syövät elämänenergiaasi liikaa. Ei kannata jäädä murehtimaan menneitä liikaa, vaan päästää irti menneestä kiittäen. Pyrkiä siten oppimaan niistä. Your life is what you make of it. <3

Focus Paralane

Pitkän matkan polkupyöräni. Rakastan sitä. Pyörä, joka on maantiepyörän ja Cyclo-Crossin välimaasto. Kyllä lähtee! Kuljen paljon työmatkoja pyörällä Espooseen. Joten pyörä on supertärkeä. Omistan myös Jopon, mutta se on kätevämpi lyhyiden matkojen pikkukikkailuun keskustan kaduilla.

Giving

Antaminen. Jos haluaa saada pitää antaa: toiset ihmiset ovat sinun peilisi. Saat sitä mitä muille annat. Kun kunnioitat muita ihmisiä, saat heiltä kunnioitusta. Kun autat muita, saat apua.

Hyvinvointi

Elämäni suunta, tarkoitus ja yksi tärkeimpiä arvojani. Ihmisen omissa käsissä.

Ilo

Ilman iloa ei surulliset hetketkään tuntuisi miltään. Ilman iloa ei olisi naurua, ilman iloa ei olisi huumoria. Ilo on sielun ruokaa.

Jäätelö

En luovu. Olkoon vaikka miljoona kaloria. Ihan kaikki maut käy, mutta jos saa toivoa, niin Lohilon proteiinijäätelöä tai Ben & Jerry’siä. Kaipaan Phish Food-makua B&J:ltä, mutta ei taida löytyä enää Suomesta?

Kalkkunaleike

Se fiilis, kun tulet jumpalta kotiin ja tekee mieli suolaista. Lisäaineeton kalkkunan (tai broilerin leike) on just sitä, mitä silloin kaipaa.

Lepo

On ihanaa unohtaa puuhastelu silloin tällöin ja vain olla. Joutilaana. Vähän niin kuin pop-laulajan vapaapäivä: kukaan ei tarvitse minua tänään. Ja jos tarvitsee, niin en ole tavoitettavissa. 😀

Mufa

Isoisäni. Inspiraation lähteeni. Käsittämätön ukkeli, joka yhä 93-vuotiaana on omatoiminen seniori ja käy kolme kertaa viikossa uimassa ja kävellen kaupassa. Tekee aamuisin fyssarin määräämän aamujumpan ja valmistaa sen jälkeen aamupuuron mikrossa.

Nauru

Rakastan nauraa, ja parhaimmillani nauruni on todella äänekäs. Nauru on todella vapauttavaa ja on ihana katsoa ihmistä joka nauraa. Se on kaunista katsottavaa se. <3

Oma aika

Aika vähän tärkeetä! Oma aika on jotain, mistä en halua luopua. Ihmisellä on oltava omaa hiljaista aikaa olla ajatustensa kanssa. Omaan aikaan kuuluu myös vatulointi: on aikoja, jolloin vaan väsyttää, ketuttaa tai jopa itkettää. Silloin näille pitää ottaa aikaa yksi ilta tai useampi minuutti. Tunteitaan ei kannata lakasta maton alle, vaan kohdata ne sellaisina, kuin ne ovat. Pääsee helpommalla ja kohta taas elämä voittaa. Oma aika on priceless.

Puoliso

Se on ihmeellistä, miten jonkun kanssa vaan voi kasvaa yhdessä. Tiedätte toisenne ajatukset ja huumori natsaa kohdilleen. Katsot jotain ihmistä ja toteat ”Tossa se on. Olisi outoa, jos hän ei olisi siinä”. Uskon, että kaikille on olemassa ”joku”: on valinta olla jonkun kanssa – ja valinta olla olematta.

Qi

Eräs tatuoinneistani on Qi eli elämänvoima tai –energia. Symbolisesti valittu paikka on vasen ranne (sydämen puoleinen käsi). Otin kyseisen tatuoinnin podettuani jonkin aikaa kilpirauhasen vajaatoimintaa ja päättäessäni, että en anna sen hidastaa tai määritellä minua. Elämä on liian lyhyt paikallaan poljettavaksi. Elämä tuo syystä asioita eteemme ja meidän tehtävämme on oppia niistä. Minä opin myös läksyni kehon äärirajoille viemisestä, enkä halua enää tuhlata energiaa taistellakseni omien päänsisäisten ajatuksieni kanssa ja kehoani vastaan.

Ranskanbulldoggi

Tämän vuoden teema. Meille tulee kevätvauva. <3 Mahtava pötkylä, jolla on persoonallinen luonne, ihana lyttypylly ja suuri hellyydenkaipuu. Täydellistä. 🙂 Jep, tiedän: ranskikset ovat jääräpäitä. Eli ihan mun koira. 😀

Suku ja perhe

Vaikka molempia näkee hyvin harvoin, on ne silti aina tärkeitä. Ne ovat osa minua.

Treeni

Olen liikkunut aktiivisesti kuusi ja puolivuotiaasta lähtien. Liikunta ja treeni on enemmän, kuin elämäntapa. Se on elinehto. Ilman aktiivisuutta en olisi minä. Ilman jumppatuntejani olisin varmasti masentunut jo kauan aikaa sitten. Liikunta on aina toiminut loistavana terapiana vastoinkäymisissä ja oikeana annostuksena liikunta todella on lääkettä.

Usko

Usko itseeni. Mielestäni kaiken toiminnan perusta: on tärkeää tietää, että johonkin ryhtyessään pystyy siihen. Usko itseensä toimii moottorin lailla: se saa meidät toimimaan. Sinun itsesi pitää tietää ja uskoa, että pystyt mihin haluat pystyä.

Valmennus

Rakastan työtäni työhyvinvointivalmentajana. On upeaa tehdä sellaista työtä, jolla kokee olevansa merkitystä. Työtä, joka sopii omille arvoille. Työtä, jossa tuntuu, että on itsellään annettavaa. Työtä, jossa tietää olevansa hyvä, koska tekee työtään sydämellä.

Will

Tahto. Eräs tatuoinneistani sijaitsee symbolisesti oikean nilkkani takapuolella (oikea on johtava jalkani ja fudiksessa aikoinaan vetojalka). Se kuvastaa sanontaa ”Where there is a will, there is a way”. Ihmisellä tulee olla tavoitteita, ja tulee olla tahtoa toteuttaa tavoitteita. Jokainen määrätietoinen askel on kohti tavoitettasi. Oma mentaliteettini tulee fudisajoilta: peli ei ole ohi, ennen kuin pilliin on vihelletty.

Xtreme

Haluaisin kokeilla jotain vähän extremempää-lajia, kuten Heli-Skiing, riippuliito, kiipeily vuorilla, syväsukeltaa luolassa, meloa koskea tai kokeilla Selviytyjät-tyyppistä elämää. Benji-hypyn 150 m) olen hypännyt jokunen vuosi sitten. Yksi, mikä myös olisi kiva kokeilla, on Ninja Warriors –rata. 😀

Ystävät

Voi että. Elämä olisi väritöntä ilman heitä! Te ihanat rääväsuut! <3 Ystävät ovat parhaita siinä, että he ottavat sinut juuri sellaisena, kuin sinä olet. Ylistys ystäville, olen teistä niin superkiitollinen!

Zazabella

Kaasot löysivät sieltä itselleen mekot. 🙂 Oma pukuni on Muotitalo Tyynelästä (Lavem), josta sain muuten a i v a n loistavaa palvelua ja täydellisen häämekon!

Åre

Tällä hetkellä ajankohtainen siksi, että haluaisin käydä siellä seuraavaksi laskemassa. Olen ollut siellä viimeksi aivan natiaisena, muistaakseni alle 3-vuotiaana, jolloin ainoa tatsini rinteeseen oli lähinnä punaisessa pulkassa istuksien.

Äiti

Äidillä on luonnollisesti suuri vaikutus siihen, kuka olen. Myös sitä kautta, että vanhemmiten olen oppinut tuntemaan itseäni paljon syvemmin ja osannut kyseenalaistaa aikaisemmat valintani ja jopa tietyt kasvatukselliset seikat. Ilman äitiä ei olisi minua, faktahan tuo.

Öljy

Öljypohjainen hoitoöljy kasvoille. Laitetaan yöksi ja aamulla on kasvot ihanan heleät. Minulla on hyvin helposti kuivuva iho, joten hoidan sitä aika paljon. Tämä kyseinen tuote on Kiehl’siltä (Midnight Recovery Concentrate). En muuten luovu! Ja ei ole maksettu mainos. 😉

Tässä minun elämäni aakkoset. Miltä näyttää sinun listasi, oletko kirjannut joskus ylös? Jaa ajatuksesi! 🙂

Ihanaa toukokuuta kaikille! <3
-Kipa

Tsekkaa myös:

Hoikkuusko terveyden mittari?

Edellinen kirjoitukseni: 

Millainen on mielestäsi täydellinen ihminen?

*** Seuraa minua: ***

FacebookInstagramYouTubeBloglovin

<3

Kommentit (2)

 1. Annika

  😂 Itepä sanoit että jaa ajatuksesi😂 tämä on jo niin hauska perinne 😂 Eli kuten huomaat N ja I osu niin kohdilleen sillä nauru ja huumori ovat niin parasta lääkettä enkä menisi päivääkään ilman kunnon räkänaurukohtausta sillä ilo ja nauru antavat järkyttävästi energiaa ja alentaa stressiä 😀 parasta vielä kun P eli puoliso on mukana aina kaikessa höpsössä niin hauskaa on 😀 ja ehdottomasti tuo E! Juuri näin kirjoittaisin itsekin! ”Elämä on upeaa, kun sen oikein oivaltaa” 💕 ja on tärkeää ettei turhaa energiaansa ikäviin asioihin tai ihmisiin niin itsekkäältä kuin se kuulostaakin. Omasta elämästä tulee itse tehdä juuri sellainen kuin haluaa ja mikä tuottaa itselle iloa ja onnea. Kenelläkään ei ole velvollisuutta ottaa elämäänsä energiasyöppöjä oli se ikävä työ tai negatiivinen ihminen. Jokaisella on oikeus olla onnellinen 💖

  Ihana idea tää. Pitääpä tehdä myös omat 😊 Aurinkoista viikkoa supernainen! 💪💖

  • kira

   HAHAHAHAA, no niin totta vieköön sanoin! 😀 😀 😀 Ihan mahtava olet! <3

   Siis mä olisin jo AIVAN ihmeissäni, jos sulta EI tulisi kommenttia. Varmaan laittaisin sähköpostia sulle, että "onhan kaikki hyvin???" 😀 😀

   Mä juuri tänään mietin tota naurua. Se on niin siistiä. Olin tänään kynsihuollossa, ja se tekijä ei oikeastaan puhunut suomea juurikaan. Mutta silti me naurettiin muutamille jutuille, koska elekielellä pystyy yhtä hyvin heittämään läppää! 😀 Nauraminen on ihan parhautta.

   Mä aina sanon asiakkailleni, että terveellä tavalla itsekäs saa ja pitääkin olla: se, ettei anna energiaa energiasyöpöille tai negatiivisille ihmisille on tärkeää ja tarvittavaa itsekkyyttä. Se on omien rajojen asettamista, ja se on supertärkeetä.

   Kerro sit, milliner sun listasta tuli!! <3 <3 <3

   Ihanaa viikkoa, hali!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.