Mitä me tehdään viikonloppuisin

Tässäpä vaihteeksi ”Mitä meille kuuluu?” -tyyppistä postausta. Havahduin viikonloppuna siihen, etten tehnyt mitään. Ja se on hyvä se.

Tämä hetki keväästä on nimittäin siinä mielessä kummallinen, että lasten harrastukset siirtyivät kesätauolle, joten enää viikonloput eivät täyty koripallosta. Meillä on ollut aikaa viettää viikonloppuja jopa mökillämme Nauvossa.

Pakko muuten tähän väliin mainita, että jos mietit lapsellesi harrastusta, niin voin lämpimästi suositella koripalloa. Ainakin meidän lastemme seurassa Kaarinan Ura-Basketissa tehdään erinomaista juniorityötä. On ollut ilo vanhempana seurata toimintaa vierestä kannustajan roolissa (ja välillä vähän osallistuakin buffetinpidon, tai mies toimitsijan roolissa).

Loma ei ala, kun koulut päättyvät

Koulut päättyvät ensi lauantaina. Minulla on edessä oman lukiomme lakkiaiset ja sitten useat opettajat siirtyvät kesälaitumille. Itselläni loma ei ala vielä kesäkuussa, vaan töitä paiskitaan vähintään juhannukseen asti. Mutta töistä olen enemmän kuin innoissani. Kesäkuussa kuvataan tulevan kirjani kuvat. Saan kuvaajakseni taas taitavan ja ihanan Jenni Virran, joka kuvasi myös ekan kirjani kuvat.

Kirjoitustyö on erittäin hyvällä mallilla, mutta naputtamista vielä riittää. Tämän lisäksi treeniryhmäni pyörivät vielä koko kesäkuun ajan, myös viikonloppuisin. Parhaat ulkotreenikelit ovat vasta edessä! Myös My BnB:n Houtskarin (loppuunmyyty) hyvinvointiviikonloppu, jossa olen valmentamassa, sijoittuu kesäkuulle. Seuraava Houtskarin viikonloppu (elokuun lopussa) tuli muuten juuri myyntiin. Lähde ihmeessä mukaan!

Treeniä ja olemista

Viikonloppumme ovat harvoin näin tyhjiä ohjelmasta, kuin nyt. Siksi niistä otetaankin kaikki ilo irti. On ihana nukkua pitkää, jos nukuttaa. Lapsemme ovat jo sen ikäisiä, että he eivät meitä herättele, kuten joskus pienempinä.

Toisaalta rakastan herätä viikonloppuaamuna aikaisin viettämään ihan omaa aikaani. Pitkät kävelylenkit miehen kanssa ovat viikonloppujeni kohokohtia. Viime lauantainakin talsimme vesisateessa pitkin Aurajoen rantaa ja juttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä.

Viikonloppuisin saa vain myös olla, tekemättä mitään. En siivoa, järjestele tai kuoki pihaa (vaikka ehkä pitäisi), vaan vetäydyn peiton alle kirjan tai Netflixin kanssa hyvällä omallatunnolla. Kirjoitan myös blogia usein viikonloppuaamuisin, kun ei ole kiire mihinkään, samalla, kun nautin rauhassa aamupalaa. Viime viikonloppu meni tietysti myös jääkiekkoa seuraten, koko perheen voimin. Mahtavaa Leijonat!

Silti myös liike on olennainen osa viikonloppujamme. Lauantaissa kohokohta on usein oma juoksulenkki tai F45 -salin Hollywood -treeni. Näillä kummallakin saa viikonlopun ihanasti käyntiin. Usein käymme myös miehen kanssa salilla. Viime perjantaina kävin myös pitkästä aikaa ”ulkona”. Olipa ihana katsastaa Turun uusia baareja ystävien kanssa. Kävimme mm. Wiklundin katolla nauttimassa Aperol Spritzit.

Ruokaa unohtamatta

Viikonloppuna on kiva laittaa rauhassa ruokaa, eikä häsätä, kuten usein arkipäivinä. Perjantaisin meillä syödään illalla dippivihanneksia. Sunnuntaisin omatekoista pizzaa. Lauantaina voi olla tortilloja, jokin uusi kokeilu tai sitten käymme ulkona syömässä, esim sushibuffetissa, josta koko perhe pitää. Kauniilla ilmalla pyöräilemme koko perhe kaupunkiin ja käymme Paninissa (turkulainen italialainen ravintola) lounaalla.

Viikonlopun ruokia

Joskus aiemmin kuului viikonloppuihini kiinteänä osana shoppailukierrokset kaupungilla. Nämä ovat loppuneet lähes kokonaan. Kaupoille suuntaan vain, jos oikeasti tarvitsemme jotain. Ruokaostoksilla toki käydään: useimmiten Cittarissa tai Lidlissä. Viime viikonloppuna kävin myös parissa pyöräliikkeessä katsomassa itselleni uutta polkupyörää. Sunnuntai-illat olen aina töissä, koska vedän sunnuntairyhmilleni jumppaa.

Usein pyrimme ulkoilemaan myös koko perheen voimin. Urheilupuistossa on kiva käydä heittelemässä porukalla koripalloa tai frisbeegolfia. Joskus houkuttelen lapset juoksulenkilleni mukaan pyörällä.

Lomaa aion pitää koko heinäkuun. Suunnitelmissa on mökkeilyä, pari reissua ja no, lomailua. Koska teen paljon töitä kotona koen tärkeäksi, että lomalla pääsen pois kotoa. Näin pystyn ihan aidosti irrottautumaan töistä.

Näin meidän viikonloput sujuvat tällä hetkellä. Entä teillä?

<3 Anna

Kuvat juuri loppuneelta viikonlopulta. Tuu myös someen: IG @ansaivo

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *