Kiinnitetty postaus

Merenrantamökki Kreikasta – säästämällä unelma on askeleen lähempänä!

Kaupallinen yhteistyö: Nordea

Minulla on unelma, ja tuo unelma on taas askeleen lähempänä. Olen haaveillut pienestä mökistä Kreikan saaristossa siitä asti, kun nuorina opiskelijoina matkustimme Jaakon kanssa maahan ihan ensimmäisiä kertoja. Sen jälkeen Kreikassa on tullut vierailtua toistakymmentä kertaa. Rakastan kreikkalaista ruokaa, merimaisemaa, karua luontoa ja ihmisiä, joiden mentaliteetti muistuttaa jollain tavalla suomalaista mielenmaisemaa.

Olen sanonut usein ääneen Jaakolle, miten j-o-s-k-u-s olisi ihana omistaa oma mökki tai talo Kreikasta, esim. Kreetalta. Sinne voisi vetäytyä keväisin, kesäisin tai syksyisin – tai oikeastaan mihin aikaan vuodesta vain. Siellä voisi viettää joskus pidemmänkin pätkän ja eläkepäivinä siellä voisi kestitä lapsia ja mahdollisia lapsenlapsia. Yksi perheemme lempielokuvista, Mamma Mia on ollut innoittajana, kun olen ajatellut itseni tekemään aamujoogaa rannalla ja suunnannut sen jälkeen läheiseen kahvilaan aamiaiselle.

Kymmenen vuoden päästä minulla on rahat koossa omaan Kreikan mökkiin.

En halunnut, että tämä, joidenkin mielestä hölmökin unelmani, jäisi vain haaveilun asteelle. Päätin viimein ottaa konkreettisen askeleen lähemmäs omaa pientä piilopaikkaani ja meren kohinaa. Aloitin siis lokakuun lopussa vihdoin kuukausisäästämisen Nordeassa Säästä!-haasteen innoittamana Tavoitteenani on, että kymmenen vuoden päästä, eli silloin, kun olen 53-vuotias, minulla on rahat koossa omaan Kreikan mökkiin.

Mitä aiemmin aloittaa, sen parempaan lopputulokseen on mahdollista päästä.

Kuukasisäästämisen aloittaminen kävi helpommin kuin luulin

Kuukausisäästämisen aloittaminen kävi todella helposti. Täytin Nordean sivuilta yhteydenottopyynnön, silla halusin saada säästämisen ja sijoittamisen alussa henkilökohtaista ohjausta. Olenhan säästämisessä ja sijoittamisessa aika vasta-alkaja. Toinen tapa on käyttää helppoa digitaalista sijoitusneuvoja Noraa. Tärkeintä on kuitenkin aloittaa NYT, eikä vasta ensi vuonna. Mitä aiemmin aloittaa, sen parempaan lopputulokseen on mahdollista päästä.

Olen säästämisessä ja sijoittamisessa aika vasta-alkaja.

Olen aivan turhaan lykännyt säästämisen aloittamista sen pelossa, että se olisi vaikeaa ja hankalaa. Yhteydenottopyyntööni vastattiin Nordeassa nopeasti ja sovimme jo seuraavalle viikolle verkkotapaamisen Nordean sijoitusneuvojan kanssa.

Verkkotapaaminen oli todella hyödyllinen. Sain myös esittää minua askarruttavia kysymyksiä, kuten mikä merkitys säästämisajalla on, mikä on tuotto ja mikä merkitys arvonvaihtelulla (eli riskeillä) on säästämisessä. Nordean sijoitusneuvoja kysyi myös minulta tukun kysymyksiä, ja niiden kautta löysimme minulle parhaiten sopivan tavan säästää – ja päästä kuukausi kuukaudelta kohti omaa unelmaani.

Näen jo itseni pienellä terassilla lueskelemassa kirjaa ja katselemassa turkoosin sinistä merta.

Näen jo itseni pienellä terassilla lueskelemassa kirjaa ja katselemassa turkoosin sinistä merta. Valkoiseksi kalkittu taloni sijaitsee rauhallisella paikalla, ja sieltä voi tehdä kävelyitä oliivilehtoon, vuorille tai rannalle. Mökki on minun hengähdyspaikkani, ja sitä voisi myös vuokrata ystäville silloin, kun en itse ole paikalla.

Tällainen on minun säästösuunnitelmani

Säästämisen alkuun pääsee jo kympillä kuussa. Raha tuntuu pieneltä, mutta, kun sijoitusaika on pitkä, kertyy pottia kyllä mukavasti. Itse päädyin sijoittamaan pienen alkusumman, sekä tästä eteenpäin joka kuukasi tietyn summan, joka menee kätevästi Nordean tililtäni suoraan minulle valittuun rahastoon, joten minun ei tarvitse huolehtia mistään. Säästämisajaksi määrittelin noin 10 vuotta, mutta mikään ei tietenkään estä minua nostamasta rahojani myös aiemmin, mikäli niin haluan.

Minulle tärkeintä on kuitenkin helppous, eli se, ettei minun tarvitse huolehtia mistään, vaan tiedän, että asiantuntijat pitävät säästöistäni hyvää huolta, ja että homma hoituu joka kuukausi – kohti tavoitettani.

Yhdessä Nordean todella mukavan sijoitusneuvoja Elisan kanssa löysimme juuri minulle parhaiten sopivan sijoitusrahaston, jonne kuukausittainen säästösumma menee. Tästä eteenpäin omistan siis rahasto-osuuksia. Säästämäni rahat sijoitetaan Nordean salkunhoitajan toimesta useisiin sijoituskohteisiin riskien vähentämiseksi, ja jotta tuotto olisi mahdollisimman suuri. Todennäköisesti kymmenen vuoden päästä säästämäni summa on mukavasti nostanut arvoaan.

Fiksu aloittaa säästämisen nyt

On ollut hölmöä pitää rahoja käyttötilillä, jossa korko on lähes nolla. Nyt voin parhaassa tapauksessa saada säästöilleni kunnon arvonnousun. Nordean mobiilipankissa voin kätevästi seurata säästämiseni etenemistä. Minulle tärkeintä on kuitenkin helppous, eli se, ettei minun tarvitse huolehtia mistään, vaan tiedän, että asiantuntijat pitävät säästöistäni hyvää huolta, ja että homma hoituu joka kuukausi – kohti tavoitettani.

Tiedän, että matkoilla tulee usein sellainen olo, että ”täällähän olisi ihana asua”.  Kreikan kohdalla tämä tunne on kuitenkin vahvistunut jokaisen sinne suuntautuneen reissun jälkeen. Pisimmillään olemme viettäneet Kreikassa kolme viikkoa putkeen, ja näin oli itseasiassa tarkoitus tehdä myös kesällä 2020. Matka oli jo varattu, mutta pandemia muutti suunnitelmat. Toivon, että pääsen Kreikkaan taas pian, ja ehkä tällä kertaa katselen ympärilleni hieman eri silmin – talonostajan uteliaalla katseella.

Nyt olet sijoittaja. Ei muutakin Kreikan mökkiä hakemaan!

Nordean Säästä!-haaste on nyt käynnissä. Aloittaa kannattaa siis heti. Jo pienellä kuukausittaisella summalla pääsee alkuun. Klikkaa Nordean sivuille ja tee henkilökohtainen sijoitussuunnitelma joko digitaalisen Noran avulla, tai kuten minä, jättämällä yhteydenottopyyntö.

Verkkotapaamisen lopuksi näytölle kilahti ilmoitus: ”Onnittelut sijoituksestasi!”. Hihkaisin innoissani ja laitoin Jaakolle viestillä kuvan näytöstä.

”Nyt olet sijoittaja. Ei muutakin Kreikan mökkiä hakemaan!” hän vastasi shampanjapulloemojin kera.

Unelmia saa ja pitää olla! On kuitenkin mahtava tunne, kun voi ottaa sen ensimmäisen askeleen kohti oman unelman toteutumista. Onko Sinulla jokin oma haave, jonka haluaisit tavoittaa ja, johon voisit päästä säästämällä?

<3 Anna

Katso lisätietoa Säästä!-haasteesta tästä linkistä ja aloita sinäkin heti!

hyvinvointi elamantapa
Kommentit (1)
  1. Onpa ihana lukea haaveestasi ja siitä, miten olet konkreettisesti tehnyt sen saavuttamisen eteen! Itse olen noin 35-vuotiaana eli muutama vuosi sitten aloittanut rahastosäästämisen itselleni ja lapsille. Summat ei ole järin suuria (parista kympistä viiteen kymppiin), mutta on kiva ajatus, et siellä ne säästöt kasvaa ja mitä säästöillä voi tulevaisuudessa tehdä ja mitä ne voivat mahdollistaa/elämää helpottaa. Saako kysyä, millaisella aloitussummalla ja kuukausittaisella summalla lähdit liikenteeseen noin suurin piirtein? Mietin itse, et kuinka kaukainen tuollainen ihana haave talosta/asunnosta Kreikassa olisi itselle. En ole yhtään hintatasoa seurannut vaikka kaukainen haave oma paikka lämpimässä eläkepäiville onkin ollut jo jonkin aikaa☺️.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *