Kynsien pureskelu ja kynsinauhojen nyppiminen loppuivat kuin seinään – Näin pääsin epämiellyttävästä tavasta eroon

Kynsien pureskelu ja kynsinauhojen nyppiminen ovat olleet ongelmiani niin kauan kuin muistan. Jo lapsena kynteni olivat syöty lyhyiksi ja kynsinauhat repsottivat vereslihalla. Ystäväni vahvistaisivat tämän, jos heiltä asiasta kysyisi.

Häpesin käsiäni ja rikkirevittyä ihoa

Häpeilin vuosia nyrhittyjä kynsiäni sekä peukaloita, joiden ihon olin repinyt rikki, usein verille asti. Sen lisäksi, että kädet ja sormet olivat kaamean näköiset ja kipeät, muhi rikkinäisessä ihossa myös terveysriski. Jatkuva nyppiminen ärsytti myös läheisiäni ja tapa antoi lisäksi minusta hermostuneen vaikutelman.

Minulla ei ole olemassa yhtä ainoata kuvaa kynsistäni ajalta ennen geelikynsiä, enkä ihmettele. Niin kaamean näköiset sormeni olivat.

Kynsien pureskelu ja ihon nyppiminen pahenivat yleensä silloin, kun koin stressiä tai käsieni iho pääsi kuivahtamaan. Mikään ei tuntunut auttavan, vaikka päätin, että nyt en enää revi, ja kokeilin lakkoja ja laastareita. Kärsin itse käsistäni ja piilottelin niitä tilanteissa, joissa sormeni olivat näkösällä. Lisäksi toisen käden peukalon kynteni on vaurioitunut ja siksi röpelöinen. Kynsilakkaa on tässä sormessa mahdoton käyttää.

Oman kynnen geelaus toi avun

Kymmenisen vuotta kokeilin ensimmäistä kertaa oman kynnen geelausta. Siinä oman kynnen pinnalle levitetään geelilakkakerros, joka kovetetaan UV-uunissa. Oman kynnen geelaus tehdään kynisen omaan pituuteen. Huomasin, että kynsien järsiminen loppui kuin seinään. Jos geelikynsi jostain syystä alkoi kuitenkin repsottaa ennen seuraavaa huoltoa alkoi repiminen saman tien uudestaan.

Kun silloinen vakkaritekijäni lopetti kynsihommat, luovuin minäkin geeleistäni. Pidin geelikynsistä useamman vuoden taukoa kunnes taas kyllästyin nyppimiseen. Halusin kauniit kädet. Reilu vuosi sitten päätin varata ajan ensin kestolakkaukseen ja kestolakkauksesta siirryin taas pian geelikynsiin.

Nyt olen käynyt laitattamassa kynnet siis säännöllisesti jo reilun vuoden ajan neljän viikon välein Annie Lempisellä Turussa IFlow Kauneus – hoitolassa.

Oman kynnen geelaus on taidokkaasti tehtynä ohut ja kestävä. Kun kynsihoitajani Annie löysi oikeat tuotteet kynsilleni, eivät geelit ole sen jälkeen alkaneet repsottaa tai irtoilleet kertaakaan huoltojen välillä.

Kynteni ja sormeni ovat pysyneet kauniina, enkä revi kynsinauhojani enää lainkaan. Vahvalla geelikynnellä repiminen ei onnistu, eikä kynsiä voi myöskään purra. Kauniita kynsiä on myös helpompi olla nyppimättä!

Geelikynnet ovat toki kauniit ja tekevät käsistä huolitellun näköiset, mutta kynnet ovat myös todella kestävät ja vahvat. Oman kynnen geelaus suojaa omaa kynttä halkeilulta ja kynnet saavat kasvaa geelin alla. Kovakaan treeni tai rautojen kanssa salilla hääriminen eivät ole saaneet kynsiäni katkeamaan. Eikä minulla ole koskaan ollut näin pitkiä kynsiä!

Kauniit kädet ovat ylpeyden aihe

Pidän siitä, että lakan väriä voi vaihtaa mielialan ja vuodenajan mukaan. Kesällä suosin raikkaan punaisia kynsiä, syksyllä ja keväällä nuden värejä ja näin talvella tummempia sävyjä.

Suurin ilo geelikynsistä on ollut kuitenkin siinä, että kynsinauhat ovat saaneet parantua rauhassa, enkä ole nyppinyt sormiani tai pureskellut kynsiäni yli vuoteen. Usein varaan kynsihuollon kylkeen Annielta jonkin muunkin hoidon, kuten kulmien kestovärjäyksen tai kulmien laminoinnin. Kesällä otin geelit myös varpaankynsiin. Jos nyt luopuisin geelikynsistä uskon, että vanha tapani palaisi. Siksi haluan satsata kynsiini kerran kuussa noin 50€.

Olen vihdoin ylpeä käsistäni ja kynsistäni. Tämä fiilis on upea!

<3 Anna

Kuvat ovat erivärisistä geelikynsistä vuoden varrelta. Kuten kuvista näkyy, voivat kynnet olla hyvin monenpituiset riippuen oman kynnen pituudesta.

EDIT: Sain Annielta viestiä, että oman kynnen geelaus on ei sinänsä ole geelilakkaus vaan vahvistus oman kynnen päälle Builder geelillä. Siihen päälle tulee sitten värillinen geelilakkaus. Eli näin. Itsehän en ole asiantuntija, enkä tunne tekniikoita.

Lue myös edellinen postaukseni: Näin treenaan nyt – PT:n kanssa harjoittelu toi rytmin ja tuloksia!

kauneus kynnet rakennekynnet
Kommentit (2)
 1. Kirsi Tossavainen
  23.11.2020, 23:19

  Niin kauniit ja huolitellut kynnet, ja kuitenkin luonnolliset.

  1. annasaivosalmi
   25.11.2020, 09:20

   Kiitos! Minäkin viihdyn näissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *