Anna Haataja
Anna Haataja

Suunnistusviikko Ruotsissa

Kesän ensimmäinen rastiviikko on nyt tuupattu läpi ja palautuminenkin on jo hyvällä mallilla. O-Ringenillä on vuodesta toiseen ollut mukana liuta suunnistusmaailman kärkinimiä ja tänäkin vuonna kisoissa starttasi useita MM-mitalisteja ja maajoukkuesuunnistajia. Luvassa oli siis erittäin kovatasoinen kilpailuviikko.

Osallistuin ringenille ensimmäistä kertaa, enkä etukäteen tiennyt tarkasti, millaisista sijoituksista tulisin viikolla taistelemaan. Lähdinkin siis hakemaan hyviä suorituksia, joihin olisin itse tyytyväinen ja nauttimaan suunistustusviikosta. Odotin myös kovasti jo pelkästään sitä, että pääsisin juoksemaan kovia kilpailuja. Venlojen viestin jälkeen en ollut nimittäin osallistunut kuin yhteen suunnistuskilpailuun, joten kilpailunälkää riitti.

Viikon ohjelma oli melko raskas, sillä viidestä etapista kolme oli pitkän matkan kilpailuja ja välipäiviä oli ainoastaan yksi. Ensimmäinen pitkämatka juostiin sunnuntaina 22. päivä, jonka jälkeen maanantai oli eliittisarjojen välipäivä. Tiistaina oli vuorossa sprintti, sitten lyhennetty pitkämatka keskiviikkona, keskimatka torstaina ja perjantaina pitkämatka takaa-ajona.

Sijoitukseni etapeissa olivat 3., 7., 10., 5. ja 9. Ensimmäinen kilpailu oli myös suorituksena kaikkein parhain ja oli mukava avata kilpailuviikko hyvällä onnistumisella. Sprintti sujui myös lähes virheittä, mutta fyysinen vire ei ollut paras mahdollinen. Keskiviikon kilpailu oli minulle taidollisesti haastavin ja siinä tein useamman isomman virheen. Viikon edetessä myös kilpailut huipentava takaa-ajo alkoi pyöriä mielessä ja keskimatkan kohtalaisella suorituksella varmistin hyvän lähtöpaikan viimeiseen etappiin. Lähdin takaa-ajoon neljäntenä ja onnistuin pitämään sijoitukseni maaliin asti, vaikka vähän tiukille se lopussa menikin!

Loppuratkaisu meni jännäksi!

Ringeni oli kaiken kaikkiaan aivan upea kokemus ja tulen varmasti osallistumaan viikolle myös tulevina vuosina. On tärkeää päästä mittaamaan omaa tasoaan suhteessa maailman kärkinaisiin ja oli tietysti hienoa myös menestyä. Tiesin, että kuntoni on hyvä, mutta kokonaissijiotukseni meni silti yläkanttiin. Olin myös todella tyytyväinen siihen, että perusvauhtini on mennyt selvästi eteenpäin.

Kesän kisamyllytyksen jälkeen on monesti jo melko puhki, mutta tänä vuonna niin ei ole päässyt käymään. Ensi viikonloppuna on vuorossa yleisurheilun SM-kilpailut, jonka jälkeen lähdemme leirille/lomalle Unkarin rastiviikolle. Sitten voikin alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan Latvian maailman cupiin, joka on seuraava tärkeämpi kilpailu ennen syksyn SM-kilpailuja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *