Anna Haataja
Anna Haataja

Maailman cup -viikonloppu Latviassa

Elokuun viimeistä päivää eletään ja kuluneen kuukauden loppupuolisko on ollut melko kiireinen. Koulu alkoi vajaat kolme viikkoa sitten ja opintojen jatkuminen klinikan puolella toi mukanaan huomattavan määrän ylimääräistä työtä, stressiä ja suunniteltavaa. Viime aikoina olenkin joutunut kiinnittämään erityisen paljon huomiota siihen, että saan tehtyä etenkin kovat treenit palautuneena ja kroppa ehtii levätä riittävästi.

Koulukiireiden keskellä iso osa ajatuksista oli kuitenkin kohdistettu yhteen syksyn pääkilpailuista – Latvian MC-viikonloppuun. Starttasin kiertueen kaikilla matkoilla ja ensimmäinen otatus oli perjantain keskimatka. Kilpailumaasto oli hyvin peitteinen ja itselläni oli haasteita tunnistaa ne paikat, milloin tiheiköstä pusketaan läpi ja milloin se kierretään. Radan ensimmäinen puolisko sujui kohtalaisen hyvin, mutta rastille 12 tulleen liki 1,5 minuutin virheen jälkeen paketti hajosi täysin. Keskittymisestä ei tullut enää mitään ja loppuradalla virheitä kertyi useampi minuutti. Virheet söivät tarvittavan potkun myös jaloista ja loppusijoitukseni kilpailussa oli vasta 43.

Uusi mahdollisuus tarjottiin onneksi jo lauantain viestissä. Juoksin ankkuriosuutta 3. joukkueessa, jonka aloituksesta vastasi Kirsi Nurmi ja keskiosuuden juoksi Miia Niittynen. Kirsi ja Miia hoitivat osuutensa erinomaisesti ja lähdin metsään seitsemäntenä, noin minuutin päässä kolmantena olevasta joukkueesta. Sain homman haltuun heti alusta alkaen ja pääsin jo ensimmäisillä rasteilla karkaamaan muilta samaan aikaan lähteneiltä ankkureilta. Varvauksessa kuulin olevani kolmantena ja tämän luoma pieni jännitys oli varmaankin ihan hyvästä, sillä pystyin suunnistamaan myös loppuradan virheettömästi. Joukkueemme sijoittui siis hienosti kolmanneksi Sveitsin ja Ruotsin jälkeen. Ankkurointi oli suunnistuksellisesti yksi parhaista suorituksistani ja osuusaikani olikin puolisentoista minuuttia seuraavaksi tullutta nopeampi.

Kuva: Ojars Millers

Sunnuntaina juostiin vielä sprinttikarsinta ja -finaali. Finaalipaikka aukesi kolmen karsintaerän 15 parhaalle ja selvisin A-finaaliin perusvarmalla vedolla sijoittuen eräni yhdeksänneksi. Finaalissa vire oli perushyvä ja niin oli suorituskin. Rasteilla 11 ja 12 tuli yhteensä 15s ylimääräistä porrassähläyksen ja ohiajon vuoksi, mutta muuten suoritus oli hyvä. Perussuoritus oli siis päivän sana ja se riitti kilpailussa sijalle 15, mikä on tähän asti paras sijoitukseni henkilökohtaisessa MC-osakilpailussa.

Kuva: Ojars Millers

Kokonaisuudessaan viikonlopun kilpailut menivät siis hyvin ja olen tyytyväinen lauantain ja sunnuntain tuloksiin. Syksy jatkuu SM-kilpailujen merkeissä ja kauden loppuhuipennus olisi mahdollisesti Sveitsin MC-finaali syyskuun lopussa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *