Anna Haataja
Anna Haataja

Loppukauden menemisiä

Kauden viimeinen kilpailureissu alkaa olla käsillä ja syyskuu onkin ollut kohtalaisen kiireistä aikaa SM-kisaviikonloppujen rytmittämänä. Latvian MC-reissun jälkeen ensimmäiset Suomen mestaruudet ratkottiin jo seuraavalla viikolla Lapualla pitkänmatkan kilpailuissa. Juoksin lauantain karsinnan pintakaasulla yrittäen saada mahdollisimman hyvän tuntuman maastoon. Muutama virhe matkalla tuli, mutta sijoituin kuitenkin karsintaeräni toiseksi lunastaen hyvän lähtöpaikan sunnuntain finaaliin.

Lähdin finaaliin hyvällä itseluottamuksella, sillä tiesin juoksuvauhtini riittävän ja uskoin karsinnan antaneen hyvän kuvan siitä, millaisia suunnistushaasteita myös finaalissa voisi olla tarjolla. Alkurata sujui hyvin, mutta laakeaan rinteeseen sijoitetut perhoslenkit olivat kyllä vaativia. Usealla rastivälillä tuli pieniä kaarroksia, hapuilua tai pysähtelyjä. GPS-käyrä pysyi onneksi riittävän lähellä viivaa ja vältyin suuremmilta virheiltä. Taidollisesti vaativammat alueet verottivat myös vauhdista sen verran, että minulla oli lopussa vielä hyvin voimia jäljellä ja pystyin kiihdyttämään vauhtiani viimeisillä väleillä. Loppusuoraa juostessani kuulin kuulutuksesta, että voitto tulee selvällä erolla seuraavaan ja pääsinkin maalissa tuulettamaan ensimmäistä pääsarjan Suomen mestaruuttani! Viime syksynä en edes huippupäivänä olisi voinut yltää kultaan ja onkin hienoa nähdä, miten paljon kehitystä vuoden aikana on tapahtunut.

Kuva: Touho Häkkinen

Lapuan reissun jälkeen vietin seuraavan väliviikonlopun yhdessä koulukavereideni kanssa mökillämme Saariselällä treenaillen, rentoutuen ja Lapin ruskasta nautiskellen. Viikko sitten olikin sitten vuorossa seuraavat SM-kilpailut, tällä kertaa pääkaupunkiseudulla. Lauantain viesti kilpailtiin Espoossa ja juoksin joukkueemme ankkurina Marikan ja Sofian hoidellessa ensimmäiset osuudet. Tytöt petasivat minulle loistavan paikan ja pääsin puomilta metsään lähes kahden minuutin erolla seuraavan. Alkumatka sujui hyvin ja sain kasvatettua johtoani, mutta radan keskivaiheilla olin vaikeuksissa. Kutosrastille tuli iso virhe, jonka jälkeen tein virheen myös seuraavalle rastille lähtiessäni riskillä jahtaamaan mitalisijaamme takaisin. Virheiden jälkeen olin kaukana kärjestä ja leimasin maalissa joukkueemme sijalle 4. Olin arvatenkin todella pettynyt suoritukseeni ja koska kyseessä oli viesti, harmitti epäonnistuminen vielä paljon enemmän. Joukkuekaverit tsemppasivat kuitenkin hyvin, eikä kilpailua tarvinnut loputtomiin märehtiä.

Sunnuntaina järjestettiin myös SM-sprintti Helsingissä, mutta jouduin jättämään kilpailun väliin flunssan vuoksi. Päätös osoittautui oikeaksi, sillä alkuviikko on mennyt lepäillessä ja tautia parannellessa. Viime päivät olo on ollut onneksi normaali ja ehdin vielä hyvin tehdä valmistavat harjoitukset ennen kauden viimeisiä koitoksia Sveitsin maailman cupissa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *