Anna Haataja
Anna Haataja

Lomailua ja ratahommia

Venlojen viestin jälkeen kilpailukalenteri kertoi olevan aika avata ratakausi tälle vuodelle. Säästyin itse kesäkuun suuren tarjonnan seulonnalta ja hyvän kilpailun valinnalta, sillä eräs päivä isosiskoni ilmoitti laittaneensa nimemme Keuruun Juhannuskisojen 3000 metrille. Sinne siis.

Lähdin kilpailuun hyvillä ja luottavaisilla fiiliksillä, sillä kuluneiden viikkojen aikana kovat treenit olivat menneet oikein hyvin. Viimeisimmästä testijuoksusta tai absoluuttisen totuuden kertovasta ratakilpailusta oli kuitenkin kulunut jo niin kauan, että oli vaikea arvioida tasan tarkkaan, mikä olisi ratakuntoni tällä hetkellä. Viivalla oli parisenkymmentä naista ja sopivia vetureita oli riittämiin tarjolla. Juoksinkin alusta loppuun letkan mukana vauhtia ja tilannetta seuraillen. 2000m tultiin aikaan ~6.53 ja juoksu tuntui helpolta. Viimeisellä kilometrillä vauhtia tuli lisää ja kiristyksen huomasi. Voimia oli kuitenkin hyvin jäljellä ja loppu tuli selvästi edellisiä tonneja nopeammin. Loppuajaksi kellotettiin 10.09,70 ja näin aikaisempi ennätykseni (10.17) parani selvästi. Lopputulokset täältä.

Keuruun jälkeen kilpailin seuraavaksi Jämsän Karnevaaleilla 1500 metrillä. Myös karnevaaleille oli ilmoittautunut pitkä lista monentasoisia juoksijoita ja pääsin viime kesän ennätykseni turvin neljästä erästä kovavauhtisimpaan. Hyvä kisa oli siis jälleen tarjolla. Kuluneen viikon treenit eivät kuitenkaan sujuneet suunnitelmien mukaan erinäisten kolotusten ja hiertymien vuoksi, joten en pystynyt valmistautumaan kilpailuun haluamallani tavalla. Mailerimatkalle tyypilliseen tapaan heti paukusta lähdettiin melkoista haipakkaa ja olin alusta loppuun ahtaalla. Alkuvauhti olikin hieman liian reipasta ja viimeisellä 500 metrillä hyydyin jonkin verran. Loppuaikani oli 4.47,21 ja jäi pari sekuntia ennätyksestäni. Siihen olin kuitenkin tyytyväinen, että huononakin päivänä ja hyytyen pystyin tuollaiseen tulokseen ja optimivalmistautumisella voikin odottaa parempia aikoja. Kilpailun tulokset.

Karnevaaleilta suuntasimme viiden päivän matkalle Barcelonaan. Lomareissulla oli hyvä sauma ottaa treenien suhteen hieman kevyemmin ja parannella jalkojen rakot ja kolotukset kuntoon.

Vaellusreissu Montserratin poluilla.

Loman jälkeen oli aika palata normaaliin treenirytmiin. Juoksimme lauantaina Eltsussa 6x1000m ja kahden viikon huonommasta treenijaksosta huolimatta vedot kulkivat oikein hyvin. Pari viikkoa kuluukin nyt Suomessa harjoitellen ennen loppukesän kisarupeamaa. Osallistun kuun lopussa Ruotsissä järjestettävälle O-Ringenille, jonka jälkeen elokuussa minä ja kaksi Teiniä suuntaamme Unkarin rastiviikolle. Kisaviikkojen välissä käyn juoksemassa yleisurheilun SM-kilpailut Kauhavalla. Ei siis käy aika pitkäksi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *