Anna Haataja
Anna Haataja

Leppoisa lokakuu

Syksy on vaihtumassa talveksi, sillä täällä Oulussakin on jo ensilumi sadellut maahan pakottaen kaivamaan talvilenkkarit kaapin perukoilta esille. Kilpailukausi päättyi kuun alussa Sveitsin maailman cupiin ja otsikko kertookin pitkälti sen oleellisen viimeisten viikkojen ajanjaksolta.

Sveitsin kisoista jäi käteen urani parhaat maailman cup –sijoitukset metsämatkoilta (14. ja 24.) ja vahva ankkuriosuuden suoritus sprinttiviestissä. Viikonlopun kestävä kolmen kilpailun rypistys on fyysisesti todella kuormittava, mutta kisoissa vire tuntui olevan hyvä ja oikeastaan paras kulku sattui viimeisenä juostuun sprinttiviestiin. Viime vuonna olin loppusyksystä jo melko puhki kilpailemiseen, mutta nyt virtaa ja intoa riitti ja oli hienoa päättää onnistunut kausi hyviin suorituksiin.

Kuva: Sven Alexandersson

Reissun jälkeen pidin lyhyen ylimenokauden, jonka tarkoituksena oli antaa kropan hieman levätä ja ainakin yrittää suunnata ajatuksia treenien sijaan muun muassa opiskeluun. Päättyvän kilpailukauden ja uuden harjoitusjakson taitekohdassa olemme myös tavanneet pitää valmentajani kanssa kausipalaverin ynnätäksemme yhteen kuluneen kauden saldon ja miettiäksemme suuntaviivat ja tavoitteet tulevalle vuodelle. Kesän parhaat saavutukset olivat onnistumiset sekä Latvian että Sveitsin maailman cupeissa, O-Ringen –rastiviikon neljäs sija ja ensimmäinen henkilökohtainen Suomen mestaruuteni pääsarjassa. Koimme myös tärkeäksi selkeän kehityksen fysiikassa, mikä näkyi reiluina parannuksina ratajuoksuennätyksissä ja menestyksenä yleisurheilun SM-kilpailuissa.

Nyt kun uusi harjoitusjakso on alkanut, ovat myös tulevan vuoden tavoitteet selkeinä mielessä. Ensi vuonna järjestetään sekä EM- että MM-kilpailut ja päätavoitteet ovat luonnolisesti kohdistettu niihin. Kilpailukohtaisten tavoitteiden lisäksi aiomme tulevana harjoituskautena kiinnittää erityistä huomiota siihen, että jalat pysyisivät kunnossa. Viime talven jalkavamma osoitti minullekin, että ongelmia voi tulla ja kehittymisen edellytyksenä on ennen kaikkea ehjänä ja terveenä pysyminen.

Kuva: Sven Alexandersson

Vaikka pieni lepojakso tekikin hyvää, odotan jo kovasti tulevia leirejä ja muutaman kuukauden päässä siintävää hallikautta. Ensimmäinen lämpimän leiri on jo varattu joululomalle Alicanteen ja seuraava olisi näillä näkymin tammikuussa Antalyassa. Loppuvuosi kuluu kuitenkin pitkälti Pohjois-Suomessa, ja ainakin tällä hetkellä harjoittelu ei ole sen pöllömpää täälläkään!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *