Anna Haataja
Anna Haataja

Koulukiireitä ennen joulua

Jos lokakuu kului leppoisasti ylimenokautta vietellen ja rentoutuen, niin marraskuu onkin ollut pitkälti opiskelua. Treenit ovat toki uuden harjoituskauden alettua jatkuneet normaalisti ja suunnitelmallisesti, mutta päivien tunnit ovat löhöilyn sijaan täyttyneet kouluhommilla.

Olin viime viikon kotiseudullani Rovaniemellä suorittamassa ensimmäistä osastoharjoitteluani Lapin keskussairaalassa kirurgian osastolla. Tämä viikko kuluukin puolestaan Oulussa sisätaudeilla. Harjoitteluviikkojen lisäksi viime viikoilla on olllut useita päivystysseurantoja ja kliinisiä ryhmäharjoituksia.

Voisi siis sanoa, että koulua on ollut viime viikkoina selvästi enemmän, kuin mihin tässä on ensimmäisten kahden opiskeluvuoden aikana tottunut. Täytyy silti todeta, että mukavaa on ollut. Kirurgian harjoittelu LKS:ssä oli varmasti mukavin kouluviikko, mitä tähän asti on ollut ja harjoitteluviikon jälkeen tuntuu, että kirurgia voisi olla yksi potentiaalinen vaihtoehto mahdolliseksi erikoistumisalakseni. Tässä vaiheessa opintoja ei tietysti voi olla varma mistään, mutta toiminta leikkaussalissa ei ainakaan ole minulle ehdoton ei. Saa nähdä, miten se mieli muuttuu!

Treenien osalta viime viikot ovat sujuneet kohtalaisen hyvin. Hiihto- ja juoksukilometrejä on kertynyt mukavasti ja ylimenokauden jälkeen kovavauhtisetkin harjoitukset ovat alkaneet kulkea koko ajan paremmin. Hallivedot ovat aiheuttaneet hieman päänvaivaa, sillä kova pinta ja tiukat kaarteet ovat vieneet jalat pariin otteeseen melkoiseen jumiin ja pientä kolotustakin on treenin päätteeksi saattanut ilmaantua. Tarkkana pitää siis olla, jotta jalat kestävät.

Parin viikon päästä alkaakin jo sitten joululoma ja loman alkajaisiksi suuntaan viikon leirille Alicanteen. Myös loppuvuoden leirikuviot on lyöty lukkoon ja joulupyhien jälkeen on vuorossa pidempi maajoukkueleiri Turkissa. Mukava loppuvuosi siis tiedossa, kunhan koulukiireet saa hoidettua!

Treenifiilistelyä kotikonnuilla:

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *