Parempaa porkkanalaatikkoa

Äitini tuli viikonloppuna kyläilemään ja palauttamaan uuden vuoden “lomalla” olleen koiran. Spesiaalivierasta varten tuli tehtyä jo sitä aiemmin hehkuttamaani taivaallista raakatiramisua, sekä paria vanhempaa reseptisuosikkiamme: nyhtölammassalaattia ja lanttulaatikkoa.

05nyhtolammasNyhtölammassalaatti granaattiomenalla ja mintulla

Lanttulaatikon salaisuus on harras kypsentäminen: laatikko saa muhia uunissa matalassa lämmössä yön yli. Teemme yleensä kerralla mahdollisimman ison satsin, mutta nyt lanttuja riittikin vain yhteen laatikkoon. Niinpä saimmekin villin idean kokata lanttulaatikon sivussa uudenlaista porkkanalaatikkoa. Kumpikaan meistä ei ole koskaan pitänyt juuri perinteisestä porkkanalaatikosta tai keitetyistä porkkanoista ylipäätään. Nyt päätimme kuitenkin katsoa saisiko porkkanastakin aikaan jotakin yhtä herkullista kuin pitkään haudutettu lanttulaatikko. Lisää makua tuomaan lisäsimme laatikkoon myös sipulia ja valkosipulia sekä mausteista muskottipähkinää, inkivääriä, kanelia ja neilikkaa. Ja tietysti voita. Uunissa muhiminen toimi lantun tavoin porkkanallekin, ja uskon että sipulit tekivät mausta miellyttävästi monipuolisemman. Kokeilu siis kannatti, tätä tehdään varmasti ensi jouluna. 😉

25lanttulaatikko4

 

 

Vähähiilihydraattinen porkkanalaatikko

1 pienehkö tai keskikokoinen laatikko

1 kg porkkanoita
2 sipulia
50 g voita tai gheetä
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Keitä ne kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon mausteet ja voi. Siirrä porkkanamuussi uunivuokaan ja vuole päälle voinokareita. Paista laatikkoa uunissa 75 ⁰C asteessa yön yli. Nosta lämpö lopuksi vielä 200 ⁰C asteeseen ja paista laatikkoa 15-20 minuuttia, niin että se saa hieman väriä pintaan.

PS. Pilkettä on ollut alusta asti seurattavissa Blogilistalla, ja kesästä saakka myös Facebookissa. Nyt sain aikaiseksi liityttyä Blogloviniinkin, joten sielläkin seuraaminen helpottuu. 😉

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit (4)
  1. Gluteeniton joulu - parhaat joulureseptit vuosien varrelta - Pilkettä
    14.12.2017, 18:57

    […] Paahdetut maa-artisokat Lanttulaatikko (ilman jauhoja, maailman paras) Porkkanalaatikko (ilman […]

  2. Jouluruokavinkit 2015 - Kauneus & Terveys -blogit
    29.11.2016, 11:40

    […] kookosmaitoon Joulukalat & pellavansiemenlimppu   Kananmaksamosse & siemennäkkäri Porkkanalaatikko Luumu-konjakkikastike kinkulle Mausteinen puolukkapiirakka Puolukka-kinuskiraakakakku […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *