Paahdettu kurpitsasalaatti pekaanipähkinöillä
Herkuttelu uuden vuoden paahtopaistillamme jatkui uusin lisukkein. Viimeksi söimme sitä herkullisten hasselbackan piparipunajuurten kanssa, ja nyt se sai kaverikseen paahdettua kurpitsasalaatia pekaanipähkinöillä. Salaatin inspiraationa oli Helsingin sanomien paahdettu kurpitsa-vuohenjuustosalaatti.
PAAHDETTU KURPITSASALAATTI PEKAANIPÄHKINÖILLÄ
500 g oranssia kurpitsaa (esim. hokkaido-tai myskikurpitsa)
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Chilimaustetta
Maukasta salaattia (esim. vuonankaalia, babypinaattia tai rucolaa)
1 dl pekaanipähkinöitä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
2 tl juoksevaa hunajaa
Suolaa
Poista kurpitsasta kuoret, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa haluamasi kokosiksi lohkoiksi. Siirrä kurpitsat uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle pellille, rouhi päälle suolaa ja mustapippuria ja ripottele chilimaustetta niin että mausteita leivää kaikkialle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Paahda kurpitsapaloja uunissa 225˚C asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna kurpitsojen jäähtyä hetki. Huuhtele ja tarvittaessa pilko sillä aikaa salaatti, ja valmista kastike. Tee salaattisekoituksesta kerros tarjoilastian pohjalle, levittele päälle kurpitsalohkoja ja ripottele pähkinöitä. Voit lisätä kastiketta valmiiksi salaatin päälle, tai tarjota kastikkeen erikseen.
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
[…] kurpitsaleipä (Pumpkin Bread) Paahdettua myskikurpitsaa granaattiomenalla ja korianterilla Salaatti paahdetulla kurpitsalla […]
[…] Muita lisukesalaatteja: Caesarsalaatti Pistaasi-päärynäsalaatti Salaatti paahdetulla kurpitsalla ja pekaanipähkinöillä […]