Kesäkurpitsa-siemensämpylät
Nyt kun olen taas päässyt kotikeittiöön, on ilo ryhtyä leipomaan. 🙂 Kesäkurpitsa on nyt edullista, ja kotipuutarhureilla sitä saattaa riittää ongelmaksikin asti. Herkulliset sämpylät ovat kuitenkin oiva kohde kesäkurpitsan upottamiseen. 😉
Tämän hetken lempipäälliset: tahinia, palvikinkkua ja kananmunaa
Kesäkurpitsa-siemensämpylät
- 6 kananmunaa
- ½ dl voita, gheetä tai kookosöljyä
- n. 200 g raastettua kesäkurpitsaa
- 2 rkl psylliumia
- 1 dl kookosjauhoa
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- ½ tl suolaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- Seesaminsiemeniä päälle
Raasta kesäkurpitsa ja nosta se siivilään valumaan. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sula rasva ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia ja muotoile siitä sitten sämpylöitä levinpaperilla peitetylle pellille kostein käsin (helpottaa tahmaisen taikinan käsittelyä). Ripottele seesaminsiemeniä sämpylöiden koristeeksi. Paista uunissa 200 ⁰C asteessa 15-20 minuuttia, kunnes sämpylät rupeavat saamaan väriä.
Muita leipäreseptejä Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistossa. 😉
Seuraa blogia:
Onko jauhojen määrä todella vain 1 dl? Taikina tuli tosi löysää, liekö sitten käyttämäni munat liian isoja.
Kyllä on, kookosjauho ja psyllium imevät paljon enemmän nestettä kuin muut jauhot. Kai sinulla oli käytössä nimenomaan kookosjauho eikä kookoshiutaleet? Voi tietty olla että jos käyttää reilun kokoisia munia niin kookosjauhoakin kannattaa laittaa pikkaisen reilummin. Kannattaa myös antaa taikinan tekeytä vartti ennen sämpylöiden muotoilua jotta neste ehtii imeytyä. Valutitko kesäkurpitsaraasteen? Siitä voi myös puristella varuiksi ylimääräiset nesteet pois ennen taikinaan lisäämistä. Toivottavasti näillä vinkeillä onnistuu. 🙂
[…] Kesäkurpitsa-siemensämpylät […]