Hernepesto sopii pastaan tai leivälle
Keväällä minä kaipaan lautaselleni kaikkea vihreää. Ihanaa parsaa kuluu monta nippua viikossa, mutta pakastealtaasta löytyy toinen vihreä kestosuosikki, jota saa ympäri vuoden: herneet. Makeat herneet ja raikas minttu ovat ihana yhdistelmä – jos et usko niin kokeile. Täällä blogissa on aiemmin ollut myös mintulla maustetun hernesosekeiton resepti. Hernepesto sopii ihanasti esimerkiksi leivän tai siemennäkkärin päälle, ja siitä syntyy myös todella helppo ja nopea kasvispasta. 😉
Hernepesto
400 g pakasteherneitä
1 sitruunan mehu
1 ruukku minttua
1 dl hyvää oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
100 g pecorinoa tai parmesaania raastettuna
Suolaa
Mustapippuria
Aja herneet, minttu, sitruunan mehu, oliiviöljy, parmesaaniraaste ja valkosipulinkynnet tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai blenderissä. Tarkista sopiva suolaisuus ja lisää tarvittaessa suolaa ja rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Sekoita vielä kerran jotta mausteet leviävät tasaisesti hernepeston joukkoon. Anna makujen tasoittua jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoilua. Hernepesto säilyy jääkaapissa joitain päiviä. Hernepesto sopii esimerkiksi leivän päälle tai kasvispastaan.
Nopea hernepestopasta kahdelle
Haluamaasi pastaa tai makaronia
1/2 annosta hernepestoa (resepti yllä)
1 pkt fetaa
Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Kuutio feta. Sekoita hernepesto ja fetakuutiot kypsään pastaan ja tarjoa heti. Tadaa, näin helppoa!
Kokeile myös näitä samankaltaisia reseptejä:
Avokadohummus
Kananmaksamousse
Piparjuurella maustettu punajuurisalaatti
Punajuurihummus
Punajuuri-vuohenjuustopatee