Haluan oppia paremmaksi valokuvaajaksi

Olen ollut aina jollain tasolla kiinnostunut valokuvauksesta. Lukioaikoina kuvasin innokkaasti pokkarilla luontomakroja ja jonkin aikaa olin aktiivinen DeviantArtissakin. Yliopistoaikojeni alussa koin uuden innostuksen aallon ja kuvasin innokkaasti käytettynä saamallani Nikon D80:lla, joka oli melkoinen rohjo. Se painoi useamman kilon objektiiveineen ja akkukahvoineen, ja rehellisyyden nimissä minun on tunnustettava etten ikinä oppinut hallitsemaan kameran säätöjä kunnolla. Innostus laantui ja kuvasin pitkään blogin kuvat kännykkäkameralla kunnes loppuvuodesta 2017 hankin Olympuksen järjestelmäkameran. Se oli sitten menoa.

Olympus OM-D E-M10 vei sydämeni
Vihdoinkin minulla oli kamera, jota osasin käyttää, jolla sai kauniita kuvia (todellakin parempia kuin sillä kännykällä) ja joka oli vieläpä kevyt kantaa. Ihan sama kuinka hyvä tai hieno kamera sinulla on, jos sitä ei jaksa kuljettaa mukana (ks. Kannattaako hankkia järjestelmäkamera vai pokkari?). Kuvasin aluksi automaattiasetuksilla, mutta vähitellen opettelin myös säätämään aukkoa, suljinaikaa ja herkkyyttä (ISO) itse. Aluksi hoidin kuvien muokkaamisen edelleen puhelimen Snapseed-sovelluksella, sillä Olympuksen kamerasta sai näppärästi siirrettyä kuvat suoraan puhelimeen wifin avulla. Jossain kohdassa rupesin kuitenkin opettelemaan Lightroomin käyttöä. Se on yksi suosituimmista kuvien muokkausohjelmista ja todella monipuolinen. Huomasin kuitenkin nopeasti että jpegejä kuvatessa muokkaaminen on todella kömpelöä, eikä Lightroomin ominaisuuksia päässyt hyödyntämään kunnolla. Niinpä seuraava askel olikin ruveta kuvaamaan jpegien sijaan raw-kuvia.

Kurssien kautta kehitystä
Siitä lähtien olen opetellut paremmaksi kuvien käsittelijäksi. Youtubesta löytyy paljon opetusvideoita, joilla olen ottanut pikkuhiljaa Lightroomin eri toimintoja haltuun. Vuosien varrella olen käynyt myös erilaisia kuvauskursseja, kuten ruokakuvien ottaminen ja käsittely kännykällä, kuvaamisen perusteet ja Lightroomin perusteet. Näistä on ollut paljon hyötyä bloginkin kanssa, mutta viimeisimpänä tein jotain hyvin erilaista: osallistuin hääkuvausworkshopiin.

Olen blogin ansiosta joutunut kehittymään etenkin ruokakuvaajana, ja sen lisäksi olen kuvannut paljon matkustaessa – minullehan tulee noita ulkomaanmatkoja keskimäärin 4-5 vuodessa. Salainen haaveeni on kuitenkin ollut kehittyä myös ihmisten kuvaajana. Haluaisin ottaa muotukuvia ja tapahtumakuvia – miksei juuri niitä hääkuviakin. Haluaisin onnistua tallentamaan sen hetken ja tunteen. Haluaisin ottaa kuvia, jotka saavat ihmiset palaamaan mielessään siihen onnelliseen hetkeen tai aikaan elämästä.

@pilketta Instagram-tili keskittyy blogiin ja sen sisältöön, @siiris.photography valokuvaamiseen

Perustin blogin tilin rinnalle valokuvaamiseen keskittyvänä Instagram-tilin

Nykyään yksi suurimmista kuvakanavista on ehdottomasti Instagram. Olen julkaissut aina välillä blogin @pilketta-tilillä muitakin kuin ruokakuvia, mutta koen että tilin tulisi näyttää siltä kuin bloginkin. Koen siis että sen olisi hyvä keskittyä blogissakin käsiteltäviin asioihin ja siihen, kuka blogia kirjoittaa. Niinpä päätinkin perustaa blogin @pilketta Instagram-tilin rinnalle toisen tilin, @siiris.photography-tilin. Tarkoitus olisi keskittyä siellä sitten kaikkeen muuhun kuin ruokaan: matkustamiseen, maisemiin, street photographyyn, muotokuviin, hääkuviin. Ehkäpä eläimiinkin? Jos muunkinlaiset kuvat siis kiinnostavat, tervetuloa seuraamaan @siiris.photography-valokuvaustiliäni. 🙂
Onko täällä muita valokuvaukseen hurahtaineita? Miten olette opetelleet kuvaamista ja mitä haluaisitte oppia seuraavaksi?

Vaiheitani valokuvaajana:

kauneus muoti pukeutuminen mita-minulle-kuuluu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *