Grilli-ilta tyttöjen kanssa
Viikonloppuna tuli vietettyä pitkästä aikaa laatuaikaa tyttöjen kanssa! Kyseessä on pari pitkäaikaisimmista ystävistäni. Meitä on lukioajoilta isompikin porukka, mutta nykyiset opiskelukuviot ovat vetäneet meidät maan ja maapallon eri kolkkiin, joten tapaamme aina tilaisuuden tullen sillä kokoonpanolla joka kynnelle kykenee. tällä hetkellä oikealla paikkakunnalla/maassa meitä oli kolme. Nämä ystäväni ovat hyvä todiste, että ystävyys säilyy vaikka etäisyys kasvaisi eikä ehtisi näkemään niin usein kuin haluaisi. Juuri tällaista iltaa ja heidän seuraansa olenkin kaivannut.Minä toimin emäntänä ja lupasin järjestää ruoat. Sääennuste lupasi ilta-aurinkoa, joten grillailu houkutteli. Kaupasta tarttui mukaan kanaa ja halloumia, ja jos jonkin sortin vihreää ja värikästä. Kesä on ihanaa aikaa kun kasvisosaston tarjonta on niin yltäkylläinen! 🙂 Halloumi on grilliklassikko, ja halusin päästä käyttämään kaapissa ollutta seesamiöljyä kanan marinointiin, joten niillä mentiin. Viherosastolla iskeneestä inspiraatiosta kehittyi mitä herkullisin, monipuolinen salaatti, ja runsaasti eri herkkuja jälkiruoaksikin – mansikoita, kirsikoita ja mangoa, nam! 😉
INKIVÄÄRI-SEESAMIMARINOITU BROILERI
Maustamattomia broilerin ohut-/fileeleikkeitä tai sisäfileitä syöjien määrän mukaan
Marinadi:
Paahdettua seesamiöljyä
Pätkä tuoretta inkivääriä (+jauhettua)
Muutama kuivattu piri piri-chili
Valkosipulinkynsiä
Paprikajauhetta
(Suolaa)
Broileri on hyvä laittaa marinoitumaan niin aikaisin kun mahdollista.
Siivuta inkivääri, murskaa piri pirit ja puserra valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Hiero marinadia fileisiin niin että sitä leviää joka puolelle. Ota lihat huoneenlämpöön n. 30 min – tunti ennen grillaamista. Jätä suurimmat maustesattumat marinadikippoon ja grillaa fileet kypsiksi kummaltakin puolelta.
HUOM: Katso onko broilerisi suolattu! Monet maustamattomat broilerit ovat valmiiksi suolattuja, vaikka marinadi puuttuukin.
HUOM: Älä korvaa seesamiöljyä toisella öljyllä (jos et niin välttämättä halua), sen maku on olennainen.
HEDELMÄINEN VIHERSALAATTI MELONILLA JA HERNEENVERSOILLA
Erilaisia vihersalaatteja (minulla jäävuorisalaatti ja vuonankaali)
1 ruukku herneenversoja
½ cantaloupe-meloni
Aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä säilöttyjä)
Tummaa balsamicoa
Oliiviöljyä
(Sormisuolaa/suolahiutaleita)
(Mustapippuria rouhittuna)
Salaatin voi joko sekoittaa tai koota kerroksittain. Itse kasasin kerroksittain: pohjalle salaatit ja niiden päälle sekoitus melonia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja herneenversoja.
Huuhtele salaatit ja herneenversot. Revi salaatit ja sekoita niistä runsas kerros tarjoiluastian pohjalle. Pilko meloni ja pätki hieman herneenversoja. Saksi aurinkokuivattuja tomaatteja hieman pienemmiksi. Lado melonia, herneenversoja ja aurinkokuivattua tomaattia sekaisin salaattikerroksen päälle. Kastikkeen voit joko sekottaa salaatin joukkoon tai tarjota erikseen omasta ja vieraiden mieltymyksistä riippuen.
Etenkin balsamico toimii melonin kanssa älyttömän hyvin! Myös halloumi maistuu tämän kanssa erinomaiselta. Vinkki: tästä reseptistä saat helposti herkullisen ruokasalaatin lisäämällä siihen halloumia, fetaa tai vuohenjuustoa-> hedelmäinen juustosalaatti!
Alkumaljana meillä oli Canti Raboso Rosé–kuohuviiniä, joka oli itseasiassa oikein hyvää! Roséta tule juotua kovin harvoin, mutta tätä tulen varmasti ostamaan toistekin kesällä. Alkon kuvaus ”keskihapokas, punamarjainen, kevyen vadelmainen, hennon sitruksinen” piti hyvin paikkansa. Viini oli kuivaa (sokeria 14 g/l), mutten olisi sitä maun perusteella näinkin kuivaksi arvannut. Väri oli lisäksi todella hieno syvän vadelmanpunainen. Kylmä, kupliva juoma aurinkoisena kesäpäivänä – ei sitä paljoa muuta kaipaa. Loistava kesäjuoma. 🙂
Kiitos mahtavasta illasta, tytöt! 🙂
Aiempia emännöintejä:
Kun tytöt tulivat Turkuun
Grilli-ilta tyttöjen kanssa
Karitsaa illallisella
Chevrépiirakkaa hyvässä seurassa
Illan tähtenä gruyére
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
[…] possua, aiolia, meloniavihersalaattia balsamicolla. (Ps. kuten aiemmassa postauksessani mainitsin, meloni ja balsamico ovat ihana […]
[…] emännöintejä: Kun tytöt tulivat Turkuun Grilli-ilta tyttöjen kanssa Karitsaa illallisella Chevrépiirakkaa hyvässä seurassa Illan tähtenä […]