Chiliä ja suklaata pimeisiin iltoihin

Joulukuun ruokahaasteen voittaja Vastahanka-blogi julisti tammikuun ruokahaasteksi chilin. Myönnän olevani jonkinlainen herkkup***e, joten kummasti minulla chili sai kaverikseen suklaan. Tässä onkin nyt sitten vuorossa kaksi ihanaa suklaaherkkua pienellä chilipotkulla. Chili—suklaapannacotan maku on ihanan intensiivinen, ja tyydyttää takuulla suklaanhimon, ja näin kelien kylmetessä mikään ei lämmitä paremmin kuin rommilla terästetty meksikolainen suklaa-kookosjuoma. 😉

Osallistumisaikaa on 26.1. saakka, minkä jälkeen alkaa kuun loppuun asti jatkuva äänestys. Koitan muistaa muistuttaa asiasta vielä. 😉

15chilisuklaa3 15chilisuklaa4

CHILI-SUKLAAPANNACOTTA
5 annosta

3 dl kermaa
2 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
1 vaniljatanko
Hieman chilihiutaleita
Haluamaasi makeutusta (minulla 5 tippaa vaniljasteviaa)

Koristeluun:
Kermavaahtoa, kaakaojauhetta, suklaarouhetta…

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Kaada kerma kattilaan. Viillä vaniljatanko auki, kaaputa siitä siemenet kerman joukkoon ja lisää lopuksi tankokin. Lisää kattilaan myös hieman chilihiutaleita. Kuumenna kerma ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja tarkista sitten makeus. Lisää makeutta makusi mukaan stevialla tai mieleiselläsi vaihtoehdolla. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne suklaa-kermaseokseen hyvin sekoittaen. Jaa seos tarjoiluastioihin ja nosta ne jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele annokset haluamallasi tavalla ennen tarjoilua

Käyttämäni vaniljastevia on Iherbistä hankittua nestemäistä NuNaturalsin Vanilla Steviaa. Se on erittäin riittoisaa, ja mielestäni siinä on hyvä ja sopivan voimakas/mieto aromi. Tuotetta saa Iherbistä – alennusta ensimmäistä kertaa tilaavalle koodilla IRI825. 😉

15chilisuklaa1 15chilisuklaa2

MEKSIKOLAINEN SUKLAA-KOOKOSJUOMA
2 annosta

1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1 tl kanelia
1 vaniljatanko
Muutama chilihiutale
50 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
Tilkka tummaa rommia
(Makeutusta)

Kaada kookosmaito kattilaan. Viillä vaniljatanko auki, kaaputa siitä siemet kattilaan ja lisää sinne myös tanko. Kiehauta kookosmaito, lisää paloiteltu sukla, kaneli ja rommitilkka. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja tarjoa heti.

Resepti on tuunattu Hesarin meksikolaisesta suklaajuomasta.
Juoma maistuu myös ilman vaniljatankoa tehtynä, mutta jos sellaisia löytyy kaapista niin käyttäkää ihmeessä. 🙂 Ja tämä herkkuhan on myös maidoton ja paleo. 😉

Muita suklaaherkkuja löytyy Herkut ja jälkiruoat-reseptihakemistosta. 😉 :

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (22)
  1. Mutakakku margaritakermalla - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 19:11

    […] suklaisia herkkuja: Chili-suklaapannacotta Jäädytetty suklaamoussekakku Kastanja-suklaabrownie (paleo) Minttu-mutamuffinssit Nigellan […]

  2. Maukasta kanamasalaa pekonilla ja chili-suklaatorttua - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 17:20

    […] reseptejä: Chili-suklaapannacotta Kastanja-suklaabrownie (paleo) Meksikolainen suklaajuoma (paleo) Minttu-mutamuffinsit […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *