Boulevard Social – kiitos ja anteeksi
Välillä tuntuu ettei meidän elämästämme puutu säätöä. Viime viikon lopun retki Helsinkiin ja ravintolaillallinen Boulevard Socialissa olivat taas hyvä esimerkki. Luvassa piti olla treffi-ilta fiinimmässä ravintolassa poikaystävän saaman ravintolalahjakortin turvin. Hyvää ruokaa, ruoille sovitetut viinit ja vähän yösijan tarjoavan äidin moikkaamista siinä samalla. Ei kiirettä, ei huolta. Mutta eihän asia mennyt taaskaan niin kuin Strömsössä.
Työviikkoni oli hurja. Arkena päivät olivat pitkiä, ja lauantainakin olin töissä jo 8.30. Sanoin itselleni että viimeistään klo 15 pitäisi lähteä ajamaan Helsinkiin, jotta ehtisimme mitenkään klo 18 pöytävaraukseen. Se oli takaraja, ja sitä ennen pitäisi käydä vielä kotonakin, vaihtaa vaatteet ja pakata. Yritimme soittaa ravintolaan siirtääksemme varausta varmuuden vuoksi tunnilla, mutta se oli tietty täynnä jo siinä kohdassam niin kuin veikkasimmekin. Lähdin lopulta töistä 15.30. Siis aivan liian myöhään. Siitä kipitys kotiin ja vaatteidenvaihto. Pakkaaminen jäi siihen että pistin meikkipussin työreppuun ja lähdin matkaan. Onneksi olimme menossa yöksi äidilleni ja hänellä on aina jotain minulle sopivaa ihonhoitotuotetta, hammasharja ja vaatteita. 😀
Ehkä noin Salon kohdalla moottoritiellä poikaystävä tajusi ravintolalahjakortin unohtuneen keittiön pöydälle. Mitäs sitten tehdään, käännytäänkö takaisin? Olimme jo valmiiksi melkein myöhässä. Ei muuta kuin puhelua ravintolalle, selittelyä ja pahoittelua. Onneksi BW-ketjun ravintoloiden lahjakorteilla on omat koodit ja meillä oli etukäteen tehty tilaus, joka oltiin määritelty ko lahjakortilta laskutettavaksi. Asia siis saatiin järjestettyä. Helsingissä heitimme auton ja koiran äidilleni ja otimme siitä sitten taksin ravintolalle. Olimme perillä 18.05 – melkoisen tarkka ajoitus! Kiireen aiheuttamat paineet katosivat alkucocktailin myötä, ja sitten Social Tasting Menun ruoat rupesivatkin tulemaan jo pöytään.
Boulevard Social: Social Tasting menu
Boulevard Social on Lähi-Itä- ja Välimeri-henkinen, ja yhdeksän ruokalajin maistelumenu noudatti hyvin tätä teemaa. Oli sitruunaa, oliiviöljyä, yrttejä, anjovista, taginea, labnehia ja dukkahia. Maistelumenu on kyllä oiva tapa päästä kokeilemaan paljon erilaisia makuyhdistelmiä ja etenkin sellaisia ruokia, mitä ei osaisi itse listalta tilata – ne yllättävät usein positiivisesti. Oma annossuosikkini oli ehdottomasti Javiers foie creme eli ankanmaksamousse. Sitä levitettiin itse leivillä timjami-kirsikkahillon ja dukkah-mausteseoksen kanssa – ai että kuinka hyvät makuyhdistelmät! Poikaystävän suosikki oli minilammasburgeri ruskeavoibriossisämpylällä – niitä olisi mennyt kuulemma vaikka 30. 😉
Minulla oli gluteeniton versio menusta ja ilokseni ruoista ei yritetty tehdä väkisin gluteenittomia versioita (se nyt ei vaan useinkaan maistu yhtä hyvältä kuin alkuperäinen versio, valitettavasti), vaan gluteenilliset ruokalajit korvattiin muilla herkullisilla annoksilla. Minilammasburgerin ja anjovispitan sijaan sain katkarapucocktailin ja mausteista kanavarrasta, jälkiruoan sitruunapiirakka korvattiin kivan mausteisella kurpitsakakulla. Ankanmaksacremen kanssa oli hyvää, gluteenitonta siemenleipää.
Yleisesti ottaen illasta jäi todella hyvä fiilis. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, hinta-laatusuhde oli hyvä ja erityistä huomiota kiinnitin siihen kuinka huolella Boulevard Socialin baarimikko teki kaikki cocktailit. 😉 Oman sähellyksemme jälkeen voin sanoa ravintolalle vain että kiitos ja anteeksi – iltamme oli onnistunut, kiitos henkilökunnan.
Boulevard Social
Bulevardi 6, Helsinki
Me jatkoimme iltaamme vielä toisille cocktaileille Chapteriin, josta kerroin aiemmassa kirjoituksessa – kannattaa tsekata sekin. 😉