Blogin parhaat reseptit 2017
Lupailin Vuoden parhaat reseptit 2017-kirjoitusta Missä olin 2017 ja minne matkustan 2018-kirjoituksessani jo sunnuntaille, uuden vuoden aatolle, mutta sitten koin jonkinasteisen heurekan ja totesin että Moscow Mulen resepti kuului uuteen vuoteen ja se päätyikin julkaistavaksi ensin. Nyt kuitenkin näin vuoden 2018 ensimmäisenä päivänä ovat vuorossa ne luvatut blogin parhaat reseptit 2017. 😉
Kaikki tästä löytyvät reseptit ovat gluteenittomia, moni myös täysin viljaton. 🙂
Tammikuu: Paras viljaton pitsapohja tapiokasta
Kookosjauhoista tehty pitsapohja oli vuosia luottopohjani, mutta sitten testasin tuli tämä tapiokajauhoista (tai perunajauhoista) ja kookosjauhoista tehtävä pohja ja se vei sydämeni kerrasta. Se on eniten lähellä perinteistä pitsaa niin maultaan kuin koostumukseltaankin.
Helmikuu: Minuutin mikrosämpylä
Se helppous, nopeus ja maistuvuus – sopii myös karppaajille. 😉
Maaliskuu: Paras maidoton jogurtti
Kookosmaidosta voi hapattaa itse maitohappobakteerien avulla kermaistas, raikkaan hapanta jogurttia. Kokeile jo!
Huhtikuu: Töhnämunat – pääsiäisen paras resepti
Tämä hittiherkku onnistuu kirjoituksen ohjeilla niin gluteenittomasti, runsasproteiinisesti kuin vähähiilihydraattisestikin. 😉
Toukokuu: Neljän ainesosan jauhottomat pähkinävoi-suklaacookiet
Niin helppoa ja herkullista, et tarvitse edes mitään erikoisjauhoja, vaan kaikki ainesosat löytyy ihan lähikaupasta.
Kesäkuu: Napue Gin & Tonic -suomalaisten ylpeys
Uskokaa tai älkää, mutta Napue Gin & Tonic on ollut tänä vuonna blogin toiseksi suosituin resepti. Taitaa selvästi kiinnostaa suurta yleisöä, mutta ei ihme – onhan se hyvää. 😀
Heinäkuu: Jauheliha-kesäkurpitsavuoka – parasta arkiruokaa
Tästä helposta runsaasti kasviksia sisältävästä ja vähähiilihydraattisesta laatikkoruoasta tuli todellinen hitti loppukesästä ja se sai selvällä erolla vuoden suosituimman reseptin paikan.
Elokuu: Parhaat gluteenittomat lettujauhot
Mukana gluteeniton letturesepti, jolla syntyy letut, jotka maistuvat hyvältä eivätkä repeile.
Syyskuu: Perunanachot – parasta kasvismättöä
Ihan törkeän hyvää kasvismättöä, ja vieläpä kotimaisesta pääraaka-aineesta – varma valinta suomalaisille. Samassa kuussa julkaistu Herkkulakko – terveellisemmät vaihtoehdot resepteineen-kokoelmapostaus oli myös kova juttu, mutta säästän tämän kirjoituksen kunniapaikat yksittäisille resepteille. Kyseinen resepti oli tänä vuonna monessa muussakin ruokablogissa suuren suosionsa takia. 😉
Lokakuu: Kevyt mangojuustokakku sisältää runsaasti proteiinia
Terveellinen kaku, jopa sopii hyvin vaikka aamiaiseksikin.
Marraskuu: Kurkumalatte tuo lämpöä ja hyvää oloa
Herkullinen, lämmin terveyspommi lempparimukista – mitä muuta sitä tarvitsee? <3
Joulukuu: Gluteenittomat piparkakut lakritsitwistillä
Uskokaa tai älkää, mutta lakritsi sopii piparkakkuihin kuin nenäpäähän. Toki reseptiä voi hyödyntää myös perinteisiin pipareihinkin. Resepti bongattu minulla arvostelussa olleesta Perinneruokaa PRKL-kirjasta.
Mitä reseptisuosikkeja blogin lukijoilla oli vuonna 2017? Jäikö mieleen jotain erityisiä hittireseptejä? Itselleni sellaisina jäivät mieleen monessa blogissa näkyneet töhnämunat ja perunanachot. 😉