Äidin kevyt sienisalaatti

Yksi lapsuuden lempiruoistani on ollut ehdottomasti sienisalaatti (niiden juustotäytteisten pinaattilettujen lisäksi). Äitini tekemä sienisalaatti ei kuitenkaan ollut kovinkaan perinteinen. Tyypillisesti sienisalaatit tuntuvat olevan majoneesipohjaisia, mutta meillä äidin tekemässä sienisalaatissa oli sen sijaan raikkaampaa kermaviiliä ja sienten lisäksi salaattiin tuli raejuustoa. Myöhemmin kysyin että mistä ihmeestä se raejuusto tuli reseptiin, eikä äidillä ollut muuta vastausta kuin että se miedonsi ja tasapainotti makuja niin että lapset söivät sienisalaattia iloisesti. Ei huono syy sekään. Lopputulos on varsin ruokaisa ja samalla kevyt sienisalaatti. Söimme sitä ihan iloisesti pääruokana keitettyjen perunoiden ja kananmunien kanssa, ja edelleenkin kun käymme äidin luona kylässä ja hän kyselee onko mitään toiveruokia, sekä minä että siskoni toivomme tätä sienisalaattia. Kannattaa ehdottomasti kokeilla vaikka se kuulostaisikin ensi alkuun vähän erikoiselta. 😉
Lue myös: Mistä nirsoilin lapsena (ja ehkä aikuisenakin)
Äidin kevyt sienisalaatti

  • n. 200 g esikäsiteltyjä/ryöpättyjä rouskuja (HUOM: meillä käytetään yleensä pakastettuja rouskuja, mutta jos sinulla on suolaan säilöttyjä, huuhtele ne siivilässä ennen käyttöä)
  • 1/2 punasipuli hienonnettuna (voit vaihtaa myös ruohosipuliin)
  • 200 g normaalirasvaista raejuustoa
  • 200 g normaalirasvaista kermaviiliä
  • Hieman sitruunamehua
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Purista sienistä ylimääräiset vedet pois ja hienonna ne veitsellä pieneksi silpuksi. Sekoita sienet, sipulisilppu, raejuusto ja kermaviili keskenään. Lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua maun mukaan. Tee sienisalaatti mieluiten valmiiksi jo hieman etukäteen että maut ehtivät tekeytyä ja tasaantua ennen tarjoamista.

Vinkki: Tämä kevyt sienisalaatti sopii erinomaisesti myös blinien täytteeksi!

Lisää reseptejä löytyy blogin reseptihakemistosta

treeni-ja-ravinto reseptit gluteeniton kasvisruoka
Kommentit (7)
  1. Sienisalaatti Martat | It Uutiset Ampparit
    5.8.2020, 01:09

    […] Äidin kevyt sienisalaatti – Pilkettä | Lily – Yksi lapsuuden lempiruoistani on ollut ehdottomasti sienisalaatti (niiden juustotäytteisten pinaattilettujen lisäksi). Äitini tekemä sienisalaatti ei kuitenkaan ollut kovinkaan perinteinen. Tyypillisesti sienisalaatit tuntuvat olevan majoneesipohjaisia, mutta meillä äidin tekemässä sienisalaatissa oli sen sijaan raikkaampaa kermaviiliä ja sienten lisäksi salaattiin tuli raejuustoa. […]

  2. Oi, kiitos, tää kuulostaa kyllä niin hyvältä!:) Voisi sopia myös uuniperunoiden tai niiden pinaattilettujen täytteeksi 🙂

    ida
    https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Ehdottomasti! 🙂 Itselläkin käytössä nimenomaan suolasiten lettujen kanssa ja keitettyjen perunoiden – joten miksei uunipottujenkin. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *