Tänään on hyvä päivä

Toissailtana takaraivolleni tuli raastava kipu, aivan kuin koko iho olisi ollut vereslihalla. Pian sen jälkeen kipeät sähköiskut kulkivat alas vasenta käsivarttana. Itkin. Minua pelotti. Netin vertaistukiryhmän jäsen kertoi, että hänellä on usein samanlaisia. Toinen kertoi, että kannattaa tottua kropan uusiin ja kummallisiinkin oireisiin. 
Tänään heräsin kesälentsuun nenä vuotaen. Vasemman silmän takana oli kova kipu, joka paheni silmää liikuttaessa. Aivojen magneettikuva näytti aktiivisen läiskän vasemmalla ja sen puolisia oireita ei ole vielä ollut. Mitä jos tämä enteilee silmähermon tulehdusta? Kipu kuitenkin helpottui parin tunnin kuluessa. 
Toisaalta…
Tänään on ilmojen puolesta toinen kesäpäivä. Istun takapihan kuistilla. Lmpimän tuulen puhaltaessa ihoa vasten mietin, että tänään on hyvä päivä olla elossa.
Seuraan hetken taivalla hiljaa lipuvia pilvenhattaroita ja niiden keveää olemusta. Huomaan, että kadun varressa olevat koivut ovat yht’äkkiä heränneet henkiin. Niiden oksille on kasvanut vihreät lehdet. Tänään on hyvä päivä. Olen kiitollinen, että ilahdun itsestäänselvyyksistä. 
Nenään tulvahtaa välillä vastapestyn pyykin raikas tuoksu. Hengitän sitä syvään. Tänään on hyvä päivä. Tärkeät aistit on tallessa.
Koiranpentumme tutkii tarkkaan takapihaa. Pieni vihellys riittää kutsumaan pennun luokseni. Miten se juokseekaan, korvat lepattaen ja innoissaan. Minä olen hänelle tärkeä. 
Taudille ja tulevaisuudelle en voi tehdä mitään. Ne molemmat ovat, mitä ovat. 
Tänään kuitenkin kaikesta huolimatta ja kaiken vuoksi on 
hyvä päivä. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *